viernes, 7 de julio de 2017

Tapas:Ensalada campera - potet og tunfisk salat

Da var det fredag igjen og første dag i ferien for mange vil jeg tro og da kan det jo være på plass med litt ekstra kos til kvelds ,som for eksempel denne nydelige tapasen.Denne tapasen er en klassiker når varmen slår til for fullt her i Spania og skulle du grille i helgen smaker den supert som tilbehør til grillmat også.
Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til ca. 20 tapas.Dette er en stor porsjon men tro meg at det er en fordel,det kommer garantert til å bli spist opp.

               500g potet             /            500g de patata
           2 store tomater          /         2 tomates grandes
               1 salatløk               /                1cebolleta
                   3egg                   /                3 huevos
        100g grønn paprika      /     100g de pimiento verde
          100g rød paprika        /      100g de pimienta roja
              160g tunfisk           /              160g de atun
              sorte oliven            /            aceitunas negras
            grønne oliven           /            aceitunas verdes
                    salt                   /                       sal
          ca.5 ss olivenolje        /    ca.5cdas de aceite de oliva
       ca.2ss eplecidereddik    /   2 cdas vinagre de manzana

Begynn med å skrelle og koke potetene dine møre,la de deretter avkjøles. Hardkok eggene dine og ta av skallet,la også disse avkjøles.Mens eggene og potetene blir kalde begynner du med å skrelle skinnet av tomatene dine.
Deretter trenger du en skarp kniv og litt tålmodighet.Kutt opp salatløken og den røde og grønne paprikaen din i små biter og bland det godt i en bolle.Jeg synes det smaker bedre jo mindre bitene er så her er det bare å kutte på.
Deretter fortsetter kuttingen med tomatene dine og de hardkokte eggene.Til slutt kutter du opp potetene dine men disse kutter du opp i litt større biter.Ha alt i den samme bollen.
Fordel tunfisken og de sorte og grønne olivene over også,jeg skriver ikke noe mål på olivene,bruk så mange du syntes ,litt etter hva som passer for deg. Ha deretter over litt salt og bland det hele godt.Til slutt har du over olivenoljen og eplecider edikken din og blander godt igjen. Smak deg litt frem.Så setter du det hele i kjøleskapet en times tid slik at den blir ordentlig kald.
Så er det bare å ha den kalde potet og tunfisksalaten i serveringsglass og gjøre deg klar til å nyte.Smaker nydelig og er perfekt mat til varme sommerkvelder. Jeg elsker denne salaten og det er også veldig kjekt at den er lett å lage.
Den holder seg i kjøleskapet over natten også ,om det mot formodning skulle bli noen rester. Håper du fikk lyst på tapas nå,og at du nyter sommeren, ferie eller ikke.Titt gjerne innom meg på instagram om du liker det du ser her,navnet er Bakemester Snipp der også. Takk for besøket.
Ha en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario