miércoles, 26 de julio de 2017

Pull-apart bringebærbrød

Nå begynner det å dukke opp deilige bringebær rundt omkring og dere skal få noen kjempegode oppskrifter med bringebær fremover her på bloggen .Første oppskrift ut er pull-apart bringebær brød,en søt variant av de etterhvert så populære pull-apart brødene.Smaker deilig,og gjærbakst kan vel aldri bli feil.Så ut å plukke bringebær nå.
Jeg annbefaler deg så absolutt å bruke litt tid på kjøkkenet for å prøve deg på ett pull-apart brød ,du kommer ikke til å angre.Det smaker fantastisk. Om du vil prøve deg på min søte versjon med bringebær og philadelfiaost trenger du følgende ingredienser til 2 brød;

Til deigen trenger du;

           ca.650g mel          /        ca 650g de harina
              25g gjær            /    25g de levadura fresca
           2 klyper salt          /         2 pinchos de sal
            1,5dl melk           /           1,5dl de leche
              3dl vann             /            3dl de aqua
                 1egg               /               1 huevo
             100g smør           /     100g de mantequilla

Til fyllet trenger du;

      230g philadelfiaost      /           230g de queso philadelfia
 100g bringebærsyltetøy   /    100g de mermelada de frambuesa
             50g melis             /              50g de azucar glace
       2-3dl bringebær          /             2-3dl de frambuesas
               kokos                 /                        coco
          brunt sukker             /               azucar moreno

Begynn med å ha melet ditt i bakebollen,deretter smuldrer du opp gjæren i melet ditt.Bland melk og vann sammen ,slik at det har en temperatur på ca 37 grader, og ha det i bakebollen sammen med egget ditt.
Elt så det hele sammen og ha i saltet ,la deigen eltes en god stund ,jo lengre du elter desto saftigere blir pull apart brødet ditt. Etter ca 10 minutters elting har du i smøret ditt i deigen. Pass på at det er romtemperert og ha i litt etter litt mens du stadig lar eltekroken gå. 
Blir deigen din litt løs justerer du med litt mere mel om nødvendig. Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og lar den heves i en time til den er dobbelt så stor som i utgangspunktet.

Mens deigen hever forbereder du fyllet.Ha philadelfiaosten din,pass på at den holder romtemperatur eller er den vanskelig å røre myk,melisen og syltetøyet i en skål og bruk en gaffel til å røre det hele godt sammen.
Når så deigen din er ferdig hevet deler du den i to og kjevler den ut til to store avlange firkanter som er ca 0,5cm tykke.Smør så osteblandingen din jevnt utover de to firkantene og strø over litt kokos og brunt sukker,1-2 spiseskjeer på hver.Til slutt fordeler du bringebærene dine jevnt utover de to firkantene.
Deretter deler du firkantene opp i remser på langs. Legg deretter en og en remse oppå hverandre og så deler du remsene opp i ca 5cm lange firkanter.Vanskelig å forklare men jeg tror dere skjønner hva jeg mener av å se på bildene.
 Deretter stabler du firkantene etter hverandre i en 12x25cm brødform.Det hele er en litt klissete prosess men jeg lover deg at det ferdige pull-apart brødet er verdt det.
Dekk deretter til de to brødformene med ett kjøkkenhånkle og la de etterheves i 30-40 minutter. i mellomtiden varmer du opp ovnen din til 250 grader,når pull-apart brødene er ferdig hevet setter du dem inn i ovnen på 250 grader i 5 minutter før du senker temperaturen til 220 grader og steker videre i ca 35 minutter.
Følg med på slutten av steketiden ,ett sikkert tegn på at pull-apart brødene er ferdig stekt er om du banker på undersiden da skal du høre en hul lyd. Avkjøl brødene i formene i en 10 minuttes tid før du har dem over på rist.Ta dem samtidig ut av formene ellers dannes det lett kondens i og pull-apart brødene dine kan bli våte på undersiden.
Disse kan fint spises varme,lunkne eller kalde alt ettersom,smaker himmelsk og det er en fryd å sette tennene i disse.Dessuten er duften som sprer seg i huset mens de stekes fantastisk også,høy vann i munnen faktor på disse.
Når du skal spise dem er det bare å dra de forskjellige lagene ifra hverandre,derav det engelske navnet pull-apart. Deilig klissete med smeltet philadelfiaost og brunt sukker i midten sammen med de syrlige bringebærene,en super kombinasjon,det blir nesten ikke bedre enn dette.
Denne oppskriften gir to brød,men du kan fint fryse disse ned,sett gjerne brødet tilbake i formen etter at det er avkjølt og frys det i selve formen slik unngår du at det deler seg. Som sagt ut å plukke bringebær nå,du kommer ikke til å angre deg.
Ha en fin sommerdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario