lunes, 24 de julio de 2017

Lettvint morellkake

Da var ferien over her på bloggen og vi starter opp igjen med en superenkel og supergod morellkake.Kaker som røres sammen på 10 minutter er en stor favoritt her i huset ,når de i tillegg smaker himmelsk ja da er jeg solgt. Denne kaken er en av disse,jeg annbefaler deg så absolutt å bake denne du kommer ikke til å angre.
Det er dessuten sesong for moreller så kanskje du er så heldig at du kan plukke noen fra din egen hage.En sikker vinner på kakebordet er dette, så her er det bare å sette igang å bake.Om du vil prøve deg på denne nydelige og lettvinte morellkaken trenger du følgende;

                 150g smør               /            150g de mantequilla
                 2dl sukker                /                  2dl de azucar
                1 klype salt               /                 1 pincho de sal
            1ss vaniljesukker           /       1cda de azucar avanillado
                    3 egg                     /                    3 huevos
                   3dl mel                   /                 3dl de harina
   30g hvite sjokoladeknapper   /   30g de pepitas de chocolate blanco
               200g moreller           /                   200g de cerezas

Begynn med å ha smøret ditt i en kjele og la det smeltes. I mellomtiden renser du vekk steinene i morellene dine,dette er den kjedeligste og mest klissete jobben med hele kaken.
Når smøret har smeltet rører du inn,med en ballongvisp,sukkeret,saltet og vaniljesukkeret. Deretter rører du inn ett og ett egg,dette kan du fint gjøre i den samme kjelen som du smeltet smøret i.
Ha deretter i melet og pisk røren klumpefri. Ha så røren over i en smurt kakeform. Varm opp ovnen din til 180 grader.
Dander så morellene din i røren,trykk morellene litt ned i røren før du til slutt strør over de hvite sjokoladeknappene. Skulle du ikke ha sjokoladeknapper i hus går det like greit å rive 30 gram hvit sjokolade over. Stek deretter kaken midt i ovnen i 20-25 minutter.
Kaken kan gjerne være litt klissete i midten når den er ferdig,dette er en variant av kladdkaken så her er det lov. La kaken avkjøles i formen på rist i ca 10 minutter før du tar den ut av formen for videre avkjøling.
Kaken smaker nydelig lunken med litt vaniljeis til,eller den er perfekt kald til ett iskaldt glass melk eller en kopp kaffe også. En super kake helt enkelt. Den er så god at den alltid blir spist opp så jeg vet faktisk ikke om den egner seg til å fryses for det har jeg ikke rukket å prøve.
Håper bakelysten kommer tilbake til dere nå etter ferien,eller kanskje dere nettopp benytter ferien til å bake,uansett håper jeg dere titter innom her på bloggen for oppskrifter,det setter jeg stor pris på.
Ha en super dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario