viernes, 16 de junio de 2017

Tapas; Kald melonsuppe

I Toledo der jeg bor slås alle varmerekorder for juni om dagen og jeg kan love deg at det er hett😅Vi ligger over 40 grader hver dag og i solsteken går det ikke ann å være,jeg tror at jeg tør å driste meg til å si at jeg kan steke egg på verandagulvet mitt.Hva man orker å spise når det er så varmt begrenser seg,og å stå på ett kjøkken med varme kokeplater frister ikke heller stort,derfor er denne tapasen super. Lages uten ovn og skal nytes kald.
Den smaker selvfølgelig like godt selvom det ikke er like varmt ute,frisk og god på smak med ett hint av mynte noe som alltid er godt i varmen. Om du vil prøve deg på denne ukens tapas trenger du følgende ingredienser til 6 små tapasglass med kald melonsuppe;

            250g melon*            /                250g de melon*
       100g slangeagurk         /              100g de pepinillo
       2ss creme fraiche         /          2cda de creme fraiche
      1ss eplesideredikk         /     1 cda de vinagre de manzana
        2-3 mynteblader           /            2-3 hojas de menta
                   salt                      /                     sal
                 pepper                    /                 pimienta

*Når jeg har skrevet melon i oppskriften foretrekker jeg å bruke den melonen som heter piel de sapo.Jeg vet at den er å få i hjemlandet også.Det er den melonen som har grønt ruglete skall derav navnet, piel de sapo direkte oversatt paddehud,siden skallet minner om det. Del opp melonen og agurken din i store biter.
Ha deretter creme fraiche,eplesideredikken,myntebladene,salt og pepper i den samme bollen .Rør litt rundt før du setter hele bollen i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at det hele blir ordentlig kaldt,om ingrediensene dine var kalde ifra før kan det hende du kan la det stå litt kortere tid i kjøleskapet.
Så er det bare å finne frem stavmikseren og kjøre på full styrke til du har en klumpefri suppe,smak deg frem underveis når det kommer til salt og pepper.Jeg liker godt med pepper i min melonsuppe,men det er selvsagt valgfritt.
Ha så den kalde melonsuppen over i serveringsglass,ha gjerne i en isbit slik at den holder seg kald og fin,eller sett den tilbake i kjøleskapet om du ikke skal servere den med en gang.Jeg pyntet mine med noen knuste pretzelskjeks og noen dråper olivenolje,men det er valgfritt.
Som sagt en utrolig frisk og god suppe,og veldig enkel å lage er den også.Den blir flittig laget her i huset om dagen mens hetebølgen pågår,jeg skulle gjerne sendt litt av varmen nordover om jeg hadde hatt muligheten til det.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne og følg med neste uke da kommer det en veldig typisk spansk og meget spesiell tapas her på bloggen .I mellomtiden ønsker jeg dere alle en strålende uke,håper du titter innom her snart igjen.
Ha en trivlig helg!


No hay comentarios:

Publicar un comentario