miércoles, 21 de junio de 2017

Bringebær og pistasj semifreddo

Bringebær hører sommeren til og det gjør også is,så disse to kombinert i en iskake smaker faktisk sommer spør du meg. Semifreddo betyr halvfryst så selvom jeg kategoriserer denne som en iskake så trenger den bare en halv times tid i fryseren før den er klar til å serveres,så denne kan du lage samme dagen som den skal serveres.
Bringebær og pistasjnøtter i kombinasjon er en vinner og dessuten gir pistasjnøttene en deilig crunch til isen.Om du vil prøve deg på denne iskaken trenger du følgende ingredienser;

            65g pistasjnøtter                /        65g de pistachoes
               4 eggehviter                   /        4 claras de huevos
              150g honning                  /             150g de miel
               en klype salt                   /          un pincho de sal
          455g gresk yoghurt             /          455g yogur griego
                  1/2 sitron                     /                1/2 limon
              140g bringebær              /         140g de frambuesas
          1/4ts cream of tartar           /      1/4cdta de cream of tartar

Begynn med å hakke pistasjnøttene dine i små biter,bruk usaltede pistasjnøtter. Ha deretter eggehvitene,honningen og cream of tartar i en bolle og sett så bollen over vannbad og rør om til blandingen din blir varm,det tar ca 5 minutter.
Når blandingen din er varm pisker du den opp til den blir stiv.Det tar litt tid men du skal få en blank og stiv marengs,jeg brukte ca 10 minutter,men ikke gi opp pisk videre til du oppnår den fyldige og blanke marengsen.
I en annen bolle blander du yoghurten sammen med saften ifra den halve sitronen din. Rør det lett sammen og deretter vender du inn den stivpiskede marengsen din i yoghurtblandingen din.Rør det godt sammen og hell så halvparten av røren din i en brødform som du har dekt med bakepapir.
Ha deretter i bringebærene og de hakkede pistasjnøttene dine,ta vare på noen bringebær til pynt og litt av pistasjnøttene dine,før du til slutt heller over resten av røren din.Pynt så med de resterende bringebærene og pistasjnøttene.
Deretter trenger iskaken din ca 30 minutter i fryseren før den er klar,husk at dette er en semifreddo,så den blir ikke så hard som vanlig is den skal være litt myk når den serveres.Håper du vil prøve deg på denne,smaker nydelig og med en kaffekopp på verandaen i solen så skulle livet være på topp.Titt gjerne innom her snart igjen det setter jeg stor pris på,det er jo dere jeg blogger for.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario