viernes, 30 de junio de 2017

Tapas; Blomkålboller med fetaost og sitron

Fredag og sommerferie for mange,mye grilling og deilig mat forhåpentligvis.Dagens tapas kan fint spises alene som nettopp tapas eller du kan også servere den som tilbehør til grillmat. Uansett så smaker det nydelig og dette er dessuten en tapas av den sunne varianten,sitronen gir en frisk smak og sommerlig smak.
Denne tapasen trenger man litt tid til å lage,men det kun for at de må stå kaldt en time før de stekes,men de er slettes ikke vanskelige å få til.Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;

    1/2 meduim stort blomkålhode    /                   1/2 coliflor
                 100g fetaost                   /             100g de queso feta
                     1 sitron                       /                      1 limon
           1/2ts hvitløkspulver              /          1/2cdta de ajo en polvo
             2ss tørket persille               /                2cda de perejil
            1/2 ts svart pepper               /      1/2 cdta de pimienta negra
                    1/2ts salt                      /                1/2cdta de sal
                    olivenolje                      /                aceite de oliva.

Begynn med å finrive blomkålen din på ett rivjern. Ha deretter godt med olivenolje i en stekepanne og stek blomkålen din på middels varme i 5-7 minutter.
Vend om på blomkålen innimellom,når blomkålen er ferdig stekt har du den så i en bolle. I den samme bollen smuldrer du opp fetaosten og blander den sammen med den stekte blomkålen.
Ha deretter i salt,pepper,tørket persille og hvitløkspulver. Finriv skallet på sitronen og ha det i den samme bollen samtidig som du presser saften ut av sitronen din også. Rør så det hele godt sammen til en deig og form så boller av deigen din.
Sett bollene på ett brett med bakepapir under og la dem hvile i kjøleskapet i ca 1 time,det gjør ikke noe om de står lengre.Du får ca 10-12 blomkålboller av denne oppskriften.
Stek deretter blomkålbollene midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter,til de får en gyllen farge på utsiden. Så er de klare til servering.Disse smaker best varme syntes jeg men de kan fint spises kalde også om du vil ha dem med deg på stranda for eksempel.
En nydelig tapas som passer fint som tilbehør til grillmat også om det skulle stå på planen i helgen. Håper du fikk lyst på tapas nå,og falt ikke denne i smak finner du over 110 andre tapas her på bloggen. Ha en super sommerhelg og titt gjerne innom her snart igjen.
Ha en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario