miércoles, 14 de junio de 2017

Kaffe,Baileys og sjokoladeiskake

Den ultimate kombinasjonen i en iskake må vel neste være denne drister jeg meg til å si,kaffe,baileys og sjokolade i en og samme kake kan jo bare ikke gå feil.Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet om du prøver deg på denne. Jeg drikker ikke selv kaffe ,men er svak for det som ingrediens i kaker og denne iskaken skuffet ikke,en sikker vinner.
Denne tar det litt tid å lage simpelthen fordi kaken har tre forskjellige lag,men den er slettes ikke vanskelig å få til. Til alle tre lagene i denne iskaken trenger du følgende ingredienser;

                  7,5dl fløte                /                7,5dl de nata
        600g kondensert melk      /        600g de leche condensada
               3 vaniljestang             /             3 varita de vanilla
                6 ss Baileys               /               6ss de Baileys
              1dl sterk kaffe              /             1dl de cafe fuerte
        150g melkesjokolade       /        150g de chocolate de leche

Ha 2,5dl kremfløte i en bakebolle og pisk krem av fløten. Mål så opp 200g kondensert melk og rør den inn i den ferdig piskede kremen din. Deretter skraper du ut frøene av en av vaniljestengene din og har dem i også ,til slutt har du i Baileysen din og lar det hele piskes godt før du har det hele over i en form og setter det i fryseren.
                                        
La formen stå i fryseren ett par timer til Baileysisen din har stivnet helt,deretter gjenntar du hele prosessen en gang til.Pisk krem av 2,5 dl fløte ,ha i den kondenserte melken og frøene fra vaniljestangen,men denne gangen har du i 1 dl sterk kaffe til slutt.Hell det hele over Baileysisen og sett formen tilbake i fryseren.
Når så kaffeisen har stivnet gjør du det samme for siste gang,med den eneste forskjellen at du til sist smelter melkesjokoladen din over vannbad før du blander den inn i isrøren. Så for siste gang setter du formen din inn i fryseren og når melkesjokoladeisen din har stivnet ,har du en nydelig iskake klar til servering.
Jeg pyntet iskaken med noen sjokoladekuler og vips så var den lekre og supergode iskaken klar til å nytes.Liker du kaffe og Baileys,hvem gjør vel ikke det,så er denne kaken en sikker vinner.En riktig godbit til å bekjempe sommervarmen med.
Håper du fikk lyst på iskake nå,og falt ikke denne i smak så klikk innom her snart igjen for oppskrift på flere gode iskaker,jeg kjører nemlig temamåned iskaker her inne på bloggen i juni.Takk for titten og legg gjerne igjen en kommentar det blir jeg veldig glad for.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario