lunes, 2 de mayo de 2016

Chocapics sjokolade kjeks

Etter at cornflakes kjeksen var ett faktum og en stor suksess her i heimen så måtte jo spørsmålet om Chocapic kjeks komme fra den yngre garde.Det er nemlig favoritten etter corn flakes her i huset,så da var det tilbake til kjøkkenbenken og eksprimentering der for mammaen i hus,nemlig meg. Det fikk bli en sjokoladeversjon av corn flakes kjeksene mine rett og slett.
Eksprimenteringen begynte og jeg kan nok en gang melde om ett særdeles vellykket resultat og begge småtrolla gå tommelen opp for disse Chocapic kjeksene også.Om du vil prøve deg på disse smakfulle sjokolade Chocapic kjeksene trenger du følgende;

               150g smør                 /       150g de mantequilla
                2dl sukker                /             2dl de azucar
                    1 egg                   /                  1 huevo
                   5dl mel                 /               5dl de harina
             3dl chocapics           /            3dl de chocapics
             1ts bakepulver         /        1cdta de levadura royale
            2ts vaniljesukker        /       2cdta de azucar avanillado
                2ss kakao             /                2cda de cacao
          
Fremgangsmåten er i prinsipp den samme som for corn flakes kjeksene. Begynn med å måle opp smør og sukker og ha det i bakebollen. Pisk det til det får en kremet konsistens.Ha så i egget ditt og pisk videre til alt er godt blandet.
 Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha de så i deigen litt etter litt,la det piskes ett minutt eller to til den begynner å bli ganske så fast. Når deigen din begynner å klumpe seg sammen har du i chocapicsen.
Rull så middels store kuler av deigen din, som sagt den er litt klissete men det går fint å rulle kuler.Det kan være litt vanskelig å få de helt runde, men det er ikke noe å bekymre seg over de jevner seg til i ovnen uansett. Jeg fikk 30 kjeks ut av deigen, det vil altså si at du ruller ca 30 kuler.
Legg så kulene i passe avstand på bakebrettet, og deretter trykker du dem litt flate med bunnen på ett kjøkkenglass.De "sprekker" litt i kantene, men det gjør ikke noe ,det gir dem bare ett rustikk utseende.
Kjeksen stekes så midt i ovnen på 200 grader i ca 10-12 minutter. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles litt på stekebrettet, før du flytter dem over på rist.
Smaker godt av sjokolade disse her og igjen ble det en hit hos den yngre garde,stor stas med ekstra crunch i kjeksen.Spesiellt minstemann var storfornøyd da Chocapics er favoritten,mamma skal innrømme at de smakte fortreffelig hun også.
Håper du fikk lyst til å bake noe nå, disse er dessuten veldig enkle å lage og passer perfekt om du vil bake sammen med barn.Dessuten er de nesten garantert suksess for frokostblanding og kjeks på samme tid ser ut til å være en uslåelig kombinasjon.
                               Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario