miércoles, 11 de mayo de 2016

17 mai Formkake i rødt hvitt og blått

Bare 6 dager igjen til 17 mai nå, så da går startskuddet for litt 17 mai blogging her på bloggen. Det jeg husker best fra mine barndoms 17 mai er kanskje kaker i isbokser og klappstoler og bord på den lokale fotballbanen hvor barnetoget endte opp. Er det fremdeles slik så får dere i dag oppskriften på en utrolig saftig formkake som passer fint til slike annledninger.
Denne kaken lages med kondensert melk og holder seg saftig i flere dager,så om du vil bake noen dager i forveien til 17 mai så passer denne fint. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

               400g kondensert melk     /      400g de leche condensada
                          4 egg                  /                   4 huevos
                        120g mel               /              120g de harina
                        50g smør               /           50g de mantequilla
                    2 ts bakepulver          /        2 cdta de levadura royal
                   rød konditorfarge         /              colorante rojo
                   blå konditorfarge          /             colorante azul

Begynn med å ha den kondenserte melken din i en bakebolle,deretter pisker du inn ett og ett egg. Dette kan du fint gjøre for hånd.
Ha deretter i mel og bakepulver.Pisk godt slik at det ikke danner seg melklumper i røren. Deretter er det på tide å piske inn smøret,det er viktig at smøret ditt er ordentlig mykt når dette skal gjøre. Jeg kjører det gjerne noen sekunder i mikroovnen slik at det blir helt mykt ,men ikke så lenge at det smelter.
Om du ikke vil ha kake i rødt,hvitt og blått så setter du den i ovnen nå,hvis ikke så deler du røren din i tre like deler. Farg den ene delen blå ,den andre rød og den tredje lar du være som den er. Se ann hvor mye konditorfarge du trenger ,det kommer litt ann på hvilket merke du bruker.
Sett ovnen din på 180 grader og smør deretter kakeformen din godt. Hell så de tre forskjellige rørene dine i formen og bruk en kniv til å blande dem sammen litt.
Deretter stekes kaken på 180 grader i ca 30 minutter,eller til du får en tørr kakepinne når du stikker den i kaken. La kaken avkjøles ca 10 minutter i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.
Som sagt en utrolig saftig kake som holder seg fint i plast i ett par dager i kjøleskapet.Om du ikke vil farge kaken bare dropper du det,men farget mat pleier som regel å sette småtroll i fyr og flamme så det kan jo være litt morsomt å servere på najonaldagen.
Følg gjerne med fremover her på bloggen for flere ideer til 17 mai og om du baker noe herfra blir jeg super glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet.
                                  Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario