viernes, 13 de mayo de 2016

Fredagstapasen; 17 mai tapas i rødt, hvitt og blått.

På 17 mai blir det sikkert spist masse pølser hjemme i gamlelandet,men jeg kommer likevel med ett forslag på en 17 mai tapas her på bloggen i dag. Den kan du fint nyte sammen med en pølse om det skulle være ønskelig eller den kan fint spises som tapas alene. Morsom å servere noe i nasjolanfargene på nasjonaldagen syntes jeg.
Dette er en tapas som er relativ enkelt å lage, men den bør helst serveres varm,men det meste kan forberedes før gjestene kommer så det skulle likevel gå kjapt unna.Om du vil prøve deg på disse pasta rørene med spicy potetstappe og ovnsbakt paprika trenger du følgende ingredienser til 8 tapas;

       7-8 blå kongo poteter      /        7-8 patatas violetas
              3 ss melk               /              3cda de leche
                    salt                    /                   sal
                  pepper                 /                pimienta
            litt chilipulver             /                   chilli
               1ss smør                 /        1cda de mantequilla
            3 skiver gulost            /   3 lonchas de queso havarati
           litt grillet paprika          /             pimiento asado
              8 pastarør               /           8 tubos de pasta

Begynn med å koke opp godt saltet vann i en kjele og skrell potetene dine.Kok deretter potetene dine møre, det tar ca 25 minutter,hvo lenge du må koke kommer litt ann på størrelsen på potetene dine.
Når halve koketiden til potetene er over setter du over nok en kjele vann og koker de store pastarørene dine i den. Sjekk pastapakken for koketiden,de skal kokes al dente, det tok 16 minutter med de pastarørene jeg brukte,om de kokes for myke blir de klebrige og vanskelig å fylle.
Den siste ingrediensen du trenger er grillet paprika,du kan enten grille den selv(smaker helt klart best) eller du kan kjøpe ferdig grillet på boks. Skal du grille selv finner du fremgangsmåten her inne på bloggen. Dette kan fint gjøres dager i forveien da det tar en times tid eller to. Strekker ikke tiden til bruk de på boks.
Når potetene er ferdig kokt heller du vannet av kjelen. Mos så potetene dine med en gaffel eller en potetmoser. Ha i riklig med salt og pepper.Rør inn osteskivene,melken og smøret i stappen også. Til slutt har du i chilipulver,smak deg frem ,og husk at her varierer smaken veldig,noen liker sterk mat andre er ikke like glad i det.
Nå kommer den mest klissete delen av jobben,nemlig å fylle pastarørene med potetstappen din. Vær veldig foriktig ellers sprekker pastarørene dine veldig lett. Bruk en teskje og fyll opp til potetstappen er jevnt fordelt i hele røret. Pass på fingrene dette er en varm jobb også.
Når pastarørene er fylt gjenstår det bare å pynte dem med den røde grillede paprikaen og så er de klare for å nytes. Smaker herlig annerledes og som sagt supert tilbehør til 17 mai maten nummer 1 nemlig pølser. De kan fint spises alene også,da demper den nøytrale smaken fra pastarørene den sterke chilien i potstappa. Veldig godt, det lover jeg.

Håper du fikk lyst på 17 mai tapas nå og titt gjerne innom her snart igjen ,det kommer mere godsaker til 17 mai her fremover. Følg meg gjerne på instagram også,navnet er det samme der som her inne.
                                  Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario