martes, 14 de febrero de 2012

Valentine cupcakes

Cupcakes må man ha til Valentines dagen, synes liksom de passer så fint til annledningen. Disse muffinsene ble til ved litt slumping og prøving på kjøkkenet her om dagen og de smakte nydelig om jeg selv får si det. De ble rett og slett kjempegode, saftige og akkurat passe søte.
 Om du vil prøve trenger du;

          100g smør           /            100g de mantequilla
         1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
               2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl melk            /                  1,5 dl de leche
      1ts bakepulver        /         1 chucaradita de levadura
         0,5ts natron          /     0,5 chucaradita de bicarbonato
     2ts vaniljesukker     /   2 chucaraditas de azucar vanillado
        en klype salt         /                  un pincho de sal
   1ts vaniljeekstrakt    /    1chucaradita de extracto de vanilla
           4,5dl mel           /                    4,5dl de harina
        30g maizena       /                   30g de maizena
      100g bringebær   /                100g de frambuesas
       100g jordebær    /                     100g de fresas
    50g hvit sjokolade  /                 50g chocolate blanco

Ikke bli skremt av den lange ingredienslisten, sluttresultatet er vel verdt det. Begynn med å sette ovnen din på 200g. Ha deretter smør og sukker i en bolle og rør det hvitt. Deretter tilsetter du ett egg av gangen, pisk minst i 5 minutter mellom hvert egg.
Så tilsetter du melken og vaniljeekstrakt og pisker det videre i 5 minutter. I en annen bolle blander du sammen resten av de tørre ingrediensene; bakepulver,salt, vaniljesukker,natron,maizena og mel. Sikt det to ganger. Bland det deretter inn i røren litt etter litt , ikke pisk for lenge når du har hatt i melblandingen, da blir ikke mufinsene dine så luftige, pisk bare til du har en jevn røre. 

Skjær jordebærene dine i små biter og det samme gjør du med den hvite sjokoladen. Bringebærene lar du være som de er. Du kan bruke både ferske og frosne bær, jeg hadde ferske jordebær og frosne bringebær denne gangen og det gikk veldig bra.
Bland så bærene dine med litt mel slik at de ikke synker til bunnen i muffinsformene når du steker dem.Deretter rører du forsiktig inn bærene og den hvite sjokoladen i røra.  Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle og stek dem i muffinsbrett midt i ovnen i 25-30 minutter.
 Bruk en tannpirker for å sjekke om de er stekt helt igjennom.  Jeg fikk 16 muffins tilsammen av denne oppskriften.Ta dem ut av muffinsbrettet etter ett par minutter og la de avkjøles på rist. Jeg klarte ikke å motstå fristelsen og måtte spise en rykende varm , himmelsk smak. Du kan se på bildet at bærene ikke synker til bunnen når du blander dem med litt mel før du har dem i røra,de fordeler seg i hele muffinsen, og jeg er personlig synes jeg det smaker litt bedre da.
 Du kan gjerne servere dem som de er , de er knallgode, men om du vil gjøre som meg og style dem opp litt til å bli cupcakes trenger du følgende til frostingen;

                  50g melis            /           50g de azucar glace
          100g philadelphia     /     100g de queso philadelphia
          50g hvit sjokolade     /        50g de chocolate blanco
               konditorfarge        /                      colorante

Smelt den hvite sjokoladen din enten ved å bruke vannbad , eller i mikroovnen. Pisk godt philadelphiaosten og melisen og ha så i den smeltede hvite sjokoladen. Pisk det hele godt sammen og om du ønsker å fargesette frostingen har du i ett par dråper konditorfarge til du oppnår den fargen du ønsker, jeg brukte Wiltons deep purple denne gangen. Sett så frostingen i kjøleskapet i 15 minutter før du sprøyter den ut som du selv ønsker. Frostingen holder til å pynte 6 muffins.
I tilegg til frostingen pyntet jeg med diverse hjerte og perlestrøssel som jeg hadde i skapet. Dessuten passet det veldig bra med noen av Valentinespikekyssene som jeg hadde laget til Valentine. Oppskriften finner du her på bloggen. 
Ble denne gangen veldig fornøyd med sluttresultatet , synes de ble fine å se på og de smakte virkelig kjempegodt, ett velykket eksperiment på kjøkkenet.
Cupcaksene holder seg fint i kjøleskapet i en plastboks en dag eller to, om du baker dem i godt tid før Valentinesdagen.
                                       Ha en fin Valentine!6 comentarios:

 1. Disse så skikkelig gode ut! Disse må testes ut en dag :)

  ResponderEliminar
 2. kjempesøte :) spennende oppsrift.Smart det med å blande bærene i mel så de ikke synker til bunns.Det har jeg erfart kan være litt kjedelig:)

  ResponderEliminar
 3. Heisann:)

  Så herlige ut disse cupcaksene:)
  Fin blogg du har, la meg til som følger jeg:)

  Ha en strålende dag hos deg:)
  Klem fra Kari

  ResponderEliminar
 4. Tone; de er supegode prøv
  Bente; det å blande med mel slår aldri feil,. da slipper du klissete bær som klistrer seg til muffinsformene , fungerer om du baker kaker også.
  Kari; så koselig at du liker bloggen , alltid fint med nye følgere Velkommen skal du være

  ResponderEliminar
 5. Har du noe erfaring med å fryse muffinsene?? (da selvsagt uten frostingen)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Har fryst disse ett par ganger og det går helt fint og som du sier da uten frosting. La de bare få tine litt ekstra selvom muffinsene har blitt myke da bærene inni tiner saktere
   Håper det var svar greit nok
   Bakemester snipp

   Eliminar