miércoles, 24 de agosto de 2011

Robertos bursdagskake

Min vakre svoger Roberto fylte 27 år her i juni og jeg sto for kaken, en stund siden nå men i disse ferietider har jeg litt tid til å blogge "gamle" kaker. Han hadde ingen spesielle ønsker så jeg fikk lage den akkurat som jeg ville.
Jeg benyttet sjansen til å prøve noen nye varianter til fyll, og de ble veldig gode. Her kommer oppskriften på kaken og fyll.
Kakebunnen denne gangen besto av;

             5 egg                /                    5 huevos
         3dl sukker            /                3dl de azucar
      1 dl potetmel          /        1 dl de harina de patata
         1,5dl mel            /                    1,5dl harina
      0,5dl kakao          /                  0,5 dl de cacao
     2ts bakepulver      /    2 chucaraditas de levadura en polvo

Jeg vispet eggedosis av eggene og sukkeret, mens de ble vispet sammen blandet jeg resten av ingrediensene sammen  en bolle.

Når eggedosisen var ferdig siktet jeg inn melblandingen og deretter stekte jeg kaken på 175 grader i 50 minutter. Jeg fikk en høy og fin bunn , men desverre falt den litt sammen i midten etterhvert som den ble kald og dermed sprakk den litt, men det fikset jeg med fyllet senere.
Det første fyllet i kaken var kokosmousse, den ble ikke helt vellykket på konsistensen, men den smakte fortreffelig så jeg valgte å ha den i kaken allikevel. Oppskriften jeg brukte må tydeligvis justeres noe , eller det er godt mulig jeg gjorde noe feil underveis. Skal prøve den snart igjen, uansett dette er oppskriften jeg brukte;

              3 dl fløte                  /                  3 dl de nata
  100 g youghurt naturell     /          100g de yogur naturell
            50g sukker              /                   50g de azucar
      1ts kokosessens          /   1 chucaradita de esencia de coco
          2 gelatinblad            /             2 hojas de gelatina
           100g kokos            /                 100g de coco

Jeg begynte med å smelte gelatinen i 0,5 dl fløte i en kjele, viktig at det ikke koker, så måtte dette avkjøles helt . Deretter pisket jeg krem av resten av fløten og hadde i fløten med gelatinen litt etter litt. Deretter tilsatte jeg youghurten og sukkeret. Til slutt vendte jeg inn kokosen og kokosessensen. Min mousse ble veldig "sørpete" og jeg måtte sile av litt væske før jeg hadde den i kaken. Ikke særlig vellykket, men den smakte godt og dessuten hadde jeg ikke tid til å lage ny så da ble den brukt denne gangen.
Denne gangen var det andre laget med fyll i kaken rårørte jordebær. Til det brukte jeg ;

  350g friske jordbær     /       350 g de fresas
          2ss sukker           /   2 chucaras de azucar

Dette fyllet er det ikke noen triksing og miksing med, vask jordebærene,ha dem i blenderen sammen med sukkeret, kjør ett par runder med mikseren og ferdig. Enkelt og godt.
Det siste laget var mørk sjokoladekrem, den ble tykk og fin og smakte virkelig sjokolade. Til den brukte jeg;

          3 dl fløte                 /            3dl de nata
150g mørk sjokolade    /   150g de chocolate negro

Jeg brukte denne gangen Lindt sjokolade 70% kakao ,og den fungerte veldig bra. Jeg hadde fløten og sjokoladen  i en kjele , varm det opp til sjokoladen smelter, men det må IKKE koke. Når all sjokoladen har smeltet må blandingen avkjøles i 5- 8 timer eller helst over natten, før den piskes som vanlig krem.
Når jeg hadde att alle fyllene i kaken lot jeg den stå i kjøleskapet , godt pakket inn i plastfolie,over natten før jeg nesten dag trakk den med hvit sjokoladesmørkrem etter denne oppskriften;

         100g smør               /         100g de mantequilla
   100g philadelfia ost      /   100g de queso philadelphia
   100g hvit sjokolade     /      100g de chocolate blanco

Jeg smeltet sjokoladen i mikroovnen, før det hele ble pisket sammen og smørt på kaken. Etter at du har hatt på smørkremen er det lurt om kaken får stå litt i kjøleskapet før du trekker den, da stivner smørkremen litt og det er lettere å flytte på dekorasjoner om du ikke skulle være fornøyd med plasseringen. Kaken ble så trekt med hjemmelaget sukkerpasta med champagnesmak , og dekoret med den samme sukkerpastaen.
 Ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg på forhånd ,men i ettertid synes jeg den ble riktig så fin. Enkel men dekorativ.

Bursdagsbarnet var også fornøyd og godt smakte det ifølge gjestene så da sier jeg meg fornøyd også.
 Dette er den siste kaken jeg har oppdatert her på bloggen i "serien Helene lærer å dekorere og bake store kaker" , men det har vært mange bursdager på programmet i sommer så there is more cakes to come , så følg med videre.
                                          Ha en fin bakedag!

1 comentario: