viernes, 26 de agosto de 2011

Marihønekake

Fortsetter kakeoppdateringen her på bloggen .3 snart 4 åringen hadde flere bursdagsselskap før skoleslutt , siden hun fyller år i august og det er midt i sommerferien her i Spania måtte hun jo feires før skoleåret tok slutt. Først var det selskap med alle klassekameratene , og da ble det bestilt marihønekake, rosa sådan , hun vet nemlig hva hun vil ha den lille frøknen.
 Om du har en bestemt liten frøken i hus som kan fristes med marihønekake trenger du følgende om du vil prøve;

        4 store egg                    /          4 huevos grandes
       200g sukker                   /             200g de azucar
       250g banan                   /             250g de platano
   150g mykt smør               /          150 g de mantequilla
          1 sitron                      /                      1 limon
  2 ts vaniljesukker             / 2 chucaraditas de azucar vanillado
   2 ts bakepulver              /    2 chucaraditas levadura en polvo
    0,5 ts natron                  /           0,5 chucaradita de natron
  250g hvetemel               /                      250g harina
200g melkesjokolade    /        200g de cocolate con leche

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis.
Mens den piskes har du bananene, det myke smøret og saften av sitronen i en bolle. Bland det hele godt sammen , jeg bruker stavmikseren til dette, da blandes det veldig godt og ikke minst går det fort.
 Ha bananblandingen i eggedosisen. Bland sammen og sikt alle de tørre ingrediensene før du har de opp i røren din. Hakk melkesjokoladen i biter og vend bitene inn i røra.
 Hell deigen i en smurt kakeform på 24 cm, og sett den inn nederst i ovnen , beregn circa 40 minutter steketid. Når kaken er stekt la den avkjøles helt i formen. Denne kaken kan fint spises som den er , den kan også fryses uten problem, men jeg pyntet den siden 3 snart 4 åringen hadde forlangt marihønekake.
Jeg brukte marsipan til å dekorere denne gangen. Siden dette var en kake til barnebursdag ble først hele kaken trekt med Nugatti. Det liker alle barn og det fungerer også fint som underlag under marsipanen.
Jeg farget denne gangen marsipanen rosa ,selvom marihøner strengt tatt er røde, men det ble rosa etter strenge instrukser fra bursdagsbarnet. Jeg dekte litt over halve kaken med den utkjevlede rosa marsipanen. Deretter farget jeg litt marsipan brun og trykte ut noen små brune sirkler som ble til prikker på marihøna. To hvite sirkler fikk bli øynene. Da den var ferdig syntes jeg den så litt kjedelig ut så jeg strødde på noen fargerike sjokoladekuler. Synes den straks ble bedre og bursdagsbarnet var fornøyd så da sa jeg meg fornøyd også.

 Det ble faktisk nesten ikke noe igjen av kaka så den falt tydligvis i smak hos de små gjestene. Min erfaring fra barnebursdag er at formkaker ofte er bedre å servere til disse små enn kaker fulle av krem og syltetøy, de er lettere å spise og barn generelt er ikke så glade i kremkaker.
 Denne banankaken  annbefaler jeg derfor trygt , den holder seg dessuten godt og blir nesten bedre etter en dag i kjøleskap så denne kan fint bakes dagen før dagen.
                                     Ha en fin bakedag videre!

1 comentario: