domingo, 17 de abril de 2011

Lemon Squares

Først ut av oppskrifter med sitrusfrukt, blir denne med sitron, passer fint nå i påsken og smaker syrlig og friskt. Husk at gult er kult, og ikke minst sunt, vi trenger litt c vitaminer.

 Denne oppskriften er fra Martha Stewart så målene er litt "rare" da jeg har omgjort dem fra amerikanske mål.Kaken ble god den og passer fint i tursekken nå i påsken . Om du vil prøve trenger du følgende;

Til bunnen;
                 195g mel               /                    195 g de harina
       170g  frossent smør      /         170 g de mantequilla congelada
               85g sukker             /                     85 g de azucar
                0,5 ts salt              /                0,5 chucaradita de sal

Til fyllet;
            4 store egg             /         4 huevos grandes
              2dl. melk               /            2 dl de leche
              3 ss mel               /         3 chucaras de harina
           250g sukker           /            250g de azucar
    saften fra 4 sitroner      /         el zumo de 4 limones
          en klype salt            /            un pincho de sal

Begynn med å sette ovnen på 180 grader. Først lager du bunnen , begynn med å ha mel, sukker og salt i en bolle deretter river du det frosne smøret på ett rivjern. Kna det hele sammen til du får en fast deig.

Trykk den ut i en langpannen og la den stå i kjøleskapet i 20 minutter. Ha den så i den forvarmede ovnen og stek den i ca. 20 min til den blir gyllen. Mens bunnen stekes forbereder du fyllet. Press saften ut av sitronene. Piske eggene lett i en bolle, bland så inn sukker, mel og salt.

Hell i melken og sitronsaften i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Ta formen ut av ovnen og hell fyllet over bunnen  når den er ferdig stekt og sett formen tilbake i ovnen, senk temperaturen til 160 grader og stek videre.

 I orginaloppskriften stod det at den skulle være ferdig etter 20 minutter men min måtte stå i 40 minutter før fyllet begynte å stivne. Vet ikke om det er jeg som har gjort om gradene feil, eller om det er ovnen min, men se ann steketiden, fyllet skal stivne når kaken er ferdig.
Sett kaken til avkjøling , la den gjerne stå i kjøleskapet ett par timer før du skjærer den opp. Strø over litt melis før servering.
Om du pakker den i tursekken legg matpapir mellom bitene , de klistrer seg nemlig sammen om du ikke gjør det.

                               Ha en fortsatt fin gul dag og påske!

2 comentarios:

  1. Hei Helene. Nå står min kake i ovnene og jeg er veldig spent på resultatet. VEl er påsken over, men en sitronkake smakedr vel alltid godt på denne tiden av året....

    Mvh LeaChristine Kraft Holm

    ResponderEliminar