lunes, 4 de abril de 2011

Kyllinglår med lysegrønn potetstappe

En dag for lenge siden når jeg var ute og handlet ble jeg tildelt en gratis prøve i butikken av en hyggelig dame fra Maggi. Maggi er litt som Toro i norge, de er kjent for posesupper, buljongterninger osv.
Jeg hadde helt glemt hele posen til den dukket opp her om dagen mens jeg lette etter noe annet. Jeg tok opp noen kyllinglår fra fryseren og resultatet ble en god og lettvint middag. Vet ikke om det finnes noe lignende i Norge? Det vet kanskje noen av dere der hjemme? Og om det ikke finnes er det en god ide for Toro. Det hele går ut på at du kjøper ferdig krydderblanding til kylling, den jeg fikk het provenzalske urter, og så stekes det hele i ovnen i en pose som følger med. Det eneste du trenger å gjøre er å ha kyllingen  i pose, helle over krydderblandingen, lukke posen for så å steke den i ovnen på 200 grader i 60 min.
Veldig kjekt, lite søl og det ble faktisk veldig god smak på kyllingen, den var akkurat passe stekt og sjyen som ble igjen i posen ble brukte jeg som saus. Må vel være litt sunt også siden man ikke bruker noe olje eller smør til stekingen.
Som tilbehør lagde jeg en litt "rocka" potetstappe. Til den trenger du;

       6 poteter                      /                   6 patatas
    1/2 brokkoli                   /                   1/2 brocoli
           salt                          /                           sal
      hvit pepper                 /                  pimienta blanca
    paprikapulver              /                   pimenton dulce
       2 ss smør                  /       2 chucaradas de mantequilla
        litt melk                    /               un poco de leche

Skrell potetene og ha dem i lettsaltet kokende vann, la dem koke i ca. 30 min eller til de er møre, når det er 10 minutter igjen av koketiden tilsetter du brokkolien og lar den koke med den siste tiden. 
 
Hell av vannet og ha det hele over i hurtigmikseren sammen med smøret og en skvett melk. Kjør på lav hastighet til du får potetstappekonsistens, om den blir litt tykk har du oppi litt mere melk. Smak til med paprikapulver, salt og hvit pepper.
Anrett på tallerken og pynt med noen cherrytomater om du vil.


                                        Velbekomne!

4 comentarios:

 1. Hei Helene,veldig fin side-Hvor får du tak i disse bakeposene i butikken og husker du navnet på de? vi bor selv i Barcelona.De finnes ikke på caprabo og heller ei på suma:( Tengas buen dia guapa!

  ResponderEliminar
 2. Hei Anja
  Så morsomt å oppdage at noen andre enn bare venner og kjente er innom her. Kan jeg spørre om hvordan du fant meg? Vel jeg fikk min pose mens jeg handlet på Eroski og har sett dem på Mercadona etterpå, så du får prøve der kanskje. Muy buen dia para ti tambien y hasta pronto

  ResponderEliminar
 3. Jeg følger med på fb om sjuves oppskrifter.En dag laget han en samling av norges og utenlanske mattblogger og nesten nederst fant jeg altså deg:o) Så er du på fb sjekk han gjerne opp. http://www.klikk.no/mat/spise/article663313.ece
  I dag har jeg faktisk laget dette: http://marias-saltogsott.blogspot.com/2010/11/bagels.html må virkelig anbefales:o) virkelig god snacks for både unge og små for en alt så liten lunch.
  abrezo

  ResponderEliminar
 4. oops glemte a si at de heter
  Directo al horno

  ResponderEliminar