viernes, 22 de abril de 2011

Blodappelsin curd

Det måtte jo komme , ideen om å lage curd med en annen sitrusfrukt som ikke er sitron. Blodappelsinener er en favoritt,så da måtte de til pers  og de levde opp til forventningene.
Curd ble det , en god del søtere på smak enn lemoncurd, men veldig godt . Blodappelsincurden hviler nå på glass i kjøleskapet i påvente av nye eksprimenter. Om du vil lage blodappelsincurd trenger du;

            125g smør           /         125g de mantequilla
          2,5 dl sukker         /              2,5 dl de azucar
              3 egg                 /                   3 huevos
     3 blodappelsiner      /          3 naranjas sanguineas

Begynn med å finrive skallet på blodappelsinene før du presser all juicen ut av dem.

Smelt så smøret i en kjele, tilsett sukkeret litt etter litt og rør godt til alt er blandet. I en annen bolle visper du eggene godt. Deretter tar du kjelen av varmen og tilsetter eggene litt etter litt.

Det er veldig VIKTIG å røre hele tiden mens du gjør dette, ellers blir det eggerøre og ikke curd du får i kjelen din. Tilsett skallet og juicen fra blodappelsinene i blandingen din og fortsett å røre mens du setter kjelen tilbake på varmen.

 Blandingen skal syde litt men ikke koke hardt i ca 20 minutter, det er nå du tar den telefonsamtalen du har utsatt lenge for du må allikevel stå ved kjøkkenbenken i 20 minutter så da kan du like godt utnytte tiden. Når blandigen tykner og blir blank er den ferdig. Avkjøles og helles på rene glass før den oppbevares i kjøleskapet, og som sagt før om lemoncurden, bruksmulighetene er det bare fantasien din som setter grenser for.
Ha en fortsatt fin påske!

No hay comentarios:

Publicar un comentario