lunes, 26 de noviembre de 2018

Pesto og chiafrø brød

Tid for en ny brødoppskrift her på bloggen,denne gangen med pesto og chiafrø,det gir ett deilig brød med god smak .Passer fint til matpakka eller kveldsmaten. Disse brødene kan også fint fryses og siden oppskriften gir to store brød er jo alltid det en fordel, da slipper man tørre brødskiver. 
Dette brødet er det slett ikke vanskelig å få til så det er bare å løpe til kjøkkenet.Om du vil prøve deg på dette deilige pesto og chiabrødet trenger du følgende ingredienser til 2 brød;


                      5dl vann                   /                5dl aqua
                   5 ss chiafrø                 /     5 cdas de semillas de chia
                 0,5dl olivenolje             /         0,5dl aceite de oliva
                     50g gjær                  /          50g levadura fresca
            1000g grovbakstmel         /         1000g harina integral
                    5ss pesto                     /         5 cda de pesto
                      2ts salt                  /                2cdtas de sal
             2 yoghurt naturell           /              2 yogur natural
                     1dl linfrø                  /         1dl de semillas de lino
                   litt revet ost               /        un poco de queso rallado

Ha 5 dl lunkent vann,olivenolje,chiafrø,gjær og linfrø i bakebollen din og sett eltekroken på bakemaskinen din og rør det hele sammen.
Når det hele er godt blandet har du i yoghurten din sammen med saltet og elter videre. Så er det klart for å ha i melet, ha det i litt etter litt og elt deigen din til den er elastisk og slipper kanten på bakebollen. Se litt ann på melmengden din det kan variere hvor mye du trenger.
Neste steg er å elte inn pestoen din, ha den i litt etter litt og blir deigen din veldig klissete nå så har du i llitt mere grovbakstmel..Deretter setter du deigen din til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. 
Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.
Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød.Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.
Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann og strør over litt revet ost ,før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter. Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige.
Ta dem ut og la de avkjøles på rist.Disse brødene kan som sagt fint fryses om du ønsker det,de smaker like godt etter at de er tint opp igjen.De har en svak smak av pesto og en skive av dette brødet med litt gulost på smaker himmelsk.
Håper du fikk lyst til å bake brød nå og skulle ikke denne brødoppskriften falle i smak finner du mange flere brødoppskrifter her på bloggen.Takk for titten og så håper jeg at jeg ser deg her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:

Publicar un comentario