miércoles, 21 de noviembre de 2018

Dumle kjekslengder

Byr på Dumle kjekslengder her inne på bloggen i dag og disse er så fantastisk gode at du må bare løpe til kjøkkenet å bake dem. Jeg har nesten blitt avhengig så gode er de. Jeg lover deg at dette er en oppskrift du bare må prøve. Tenk smeltet karamell med deilig kjeks ,de smaker himmelsk.
De er slettes ikke vanskelig å bake heller ,så neste gang du er i butikken husk å kjøpe Dumle slik at du kan prøve deg på disse. Om du vil bake dem trenger du følgende ingredienser til ca 30 stk Dumle kjekslengder:

            225g smør                /          225g de mantequilla
          4ss lys sirup               /               4cda de sirope 
           2 dl sukker                /                 2dl de azucar
      1ss vaniljesukker            /      1cda de azucar avanillado
      1,5ts bakepulver             /      1,5cda de levadura royale
             5 dl mel                    /                5dl de harina
     10-12 Dumlebiter             /      10-12 Dumle chocolatinas.

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader og dekk en stekeplate med bakepapir. Ha deretter smør, sukker og den lyse sirupen i bakebollen din og pisk det godt sammen.
Mens smør og sukker piskes hvitt tar du Dumlebitene dine ut av papiret og deler dem opp i små biter. Det er en litt klissete jobb, mens vask av kniven du bruker inimellom så går det lettere.
Ha så i vaniljesukker og bakepulver i bakebollen, før du har i melet litt etter litt og lar det eltes inn godt.Du får en myk og silkeaktig deig.
Når deigen er eltet sammen knar du inn Dumlebitene i deigen din for hånd. Del deretter deigen din i to like store deler og trill hver del ut til en pølse som er circa like lang som stekebrettet ditt. Legg lengdene på stekebrettet og trykk dem litt ned ved hjelp av fingrene dine.
Dumle kjekslengdene stekes så midt i ovnen på 200 grader i 10 - 12 minutter til de begynner å få en gyllen farge i kantene. Pass på å legge lengdene i god avstand fra hverandre da de siger ut mye under steking. Jeg la dem litt for nære som du kan se av bildene.
La så lengdene avkjøles på stekebrettet i 5 -10 minutter før du bruker en skarp kniv til å skjære dem opp i ca 1,5cm brede skiver. Jeg fikk 30 Dumlelengder ut av mine ,men det kommer selvsagt ann på hvor brede du skjærer dem.
Som sagt himmelsk gode og en ny favoritt her i huset, jeg håper du vil prøve deg på disse og at du forteller meg hva du syntes. Og skulle du mot formodning ikke like disse finner du over 90 andre kjeksoppskrifter på bloggen så det skulle være noe for enhver smak.Håper å se deg her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario