viernes, 5 de octubre de 2018

Tapas; Asparges og chevrepai

Fredag og tapastid og i dag byr jeg på en deilig pai med asparges og chevre som du enten kan dele opp og servere som tapas eller by på til lunsj med en god salat nå i helgen.Denne gangen gjorde tidsbrist at jeg brukte ferdig kjøpt paideig,*men skulle du ha tid anbefaler jeg deg å lage paideigen selv,oppskrift på paideig finner du her på bloggen.
Dette er en smakfull pai som smaker like godt kald som varm,så det er bare å løpe til kjøkkenet å sette igang,du vil ikke bli skuffet.Om du vil prøve deg på denne nydelige paien trenger du følgende ingredienser:

            1 ferdig paiskall*           /       1 masa brisa preparada*
         250g frisk asparges        /               250g esparragos
                    5 egg                    /                     5 huevos
                  1dl melk                  /                  1dl de leche
           1ts sterk sennep           /             1 cdta de mostaza
                 1/2 ts salt                 /                  1/2ts de sal
                    pepper                   /               pimienta negra
               100g geitost               /         100g de queso de cabra
           100g kalkunbryst           /          100g pechuga de pavo

Begynn med å kjevle ut paideigen din og legg den i paiformen ,fyll med bakepapir og kikerter slik at den holder seg på plass under stekingen,og stek den deretter midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
Jeg brukte en avlang paiform denne gangen men det går like bra med en rund paiform. Mens paiskallet stekes ,vasker du aspargesen din og steker den myk i en stekepanne med litt olivenolje. Bruk middels varme og ta deg god tid slik at de blir myke og godt stekt.
Aspargesen steker seg selv så mens det skjer pisker du de 5 eggene dine sammen med melken,saltet,sennepen og litt svart pepper. Pisk det godt sammen med en gaffel og sett det til siden.Hakk opp kalkunbrystet ditt og del opp chevre osten din.
Når paiskallet har stekt i 15 minutter tar du det ut av ovnen og fjerner kikertene dine og bakepapiret før du legger opp i den oppskårede kalkunen deretter heller du over eggeblandingen din.
Til slutt på toppen legger du aspargesene dine og chevren i ett pent mønster ,før du setter paien inn tilbake i oven på 180 grader i 30-35 minutter ,eller til eggestanden din har stivnet.
Når eggestanden er stiv tar du den ut av ovnen og om du ønsker det kan den nytes med en gang,eller du kan la den avkjøles og spises kald,jeg liker begge deler like godt så her er det helt opp til hver enkelt.Når jeg serverer denne som tapas deler jeg den opp i passe munnfuller og serverer den slik.
En velsmakende tapas som passer veldig godt til ett glass rødvin,det tar ikke lange tiden å lage heller om du jukser litt som meg med ferdig paiskall,av og til er det lov i en travel hverdag😉Håper du får en trivlig og velsmakende helg.
Ha en super fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario