lunes, 15 de octubre de 2018

Sverigekake

Nabolandet kan det med å "fika" som de kaller det ,og etthvert konditori med respekt for seg selv i Sverige serverer selvfølgelig sverigekaken, og det skjønner jeg godt at de gjør, den smaker nemlig supert.Den holder seg dessuten fint i kjøleskapet ett par dager og blir nesten bare saftigere jo lengre den får stå. En kake jeg annbefaler deg å prøve.
Kremen den fylles med smaker himmelsk og denne kaken er dessuten veldig enkel å bake ,så det er bare å løpe til kjøkkenet og prøve. Om du gjør det så er oppskriften på sverigekaken følgende til selve kaken;

                     3 egg                 /                 3 huevos
                 3dl sukker              /             3dl de azucar
                    3dl mel                /             3dl de harina
              2ts bakepulver          /   2 cdtas de levadura royale
            1dl kokende vann       /        1dl de aqua hirviendo

Til kremen som fylles i midten av kaken trenger du følgende ingredienser;

                125g smør              /          125g de matequilla
                 1dl melk                 /                1dl de leche
                4ss sukker               /            4 cda de azucar 
             1 vaniljestang             /           1 vaina de vanilla

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Ha så egg og sukker i bakebollen din og pisk det til en tykk og god eggedosis.
Ha så i hvetemel og bakepulver litt etter litt mens du pisker videre på lav hastighet. Til slutt har du i det kokende vannet og voila så er kakerøren din ferdig.
Smør en 21cm kakeform godt og strø litt mel rundt sidene slik at kaken ikke setter seg fast under steking. Ha deretter i røren og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter eller til kaken er tørr i midten.
Mens kaken din stekes lager du kremen som skal has i midten av kaken. Begynn med å smelte smøret og rør inn melken og sukkeret, la så det hele koke opp og la det koke ganske kraftig i ett par minutter,før du skraper ut vaniljefrøene av vaniljestangen din og rører dem inn i kremen.
La den avkjøles litt mens du gjør det samme med kaken din, la kaken avkjøles på rist uten kakeformen slik at det ikke blir kondens i kakeformen når den blir kaldere.
Når kaken blir så kald at den kan deles i to uten at den smuldrer opp, gjør du nettopp det og så heller du halvparten av kremen din over hver halvdel av kaken før du setter den sammen igjen.
Så er kaken klar til servering, det mangler bare en kopp kaffe eller te og en kald høstkveld blir straks lysere,det kan jeg love deg.Jeg pleier å strø over litt melis før servering, men det er strengt tatt ikke nødvendig. 
Det ser kanskje ut om en veldig kjeldelig kake, men det er det absolutt ikke ,kremen i midten gir en saftig og smakfull kake som aldri går av moten. Prøv da vel og la meg gjerne vite hva du syntes om vårt nabolands tradisjons baking.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario