viernes, 18 de mayo de 2018

Tapas:Pannekaker med pestorøre og serrano skinke

Fredag og jeg er som vanlig klar for tapas,det kommer vel ikke som en bombe for dere som stikker innom bloggen her titt og ofte.I dag byr jeg på en tapas som er en fusion mellom den norske pannekaka og den spanske serranoskinke,jeg lover deg at du kommer ikke til å bli skuffet og det smaker nydelig.
Pannekaker kan vel alle mann lage ville jeg tro,men jeg byr likevel på oppskriften jeg brukte,du får ca 8-10 pannekaker av denne røren og av hver pannekake blir det ca 4 tapas så dette er en oppskrift til mange. Ellers så kan du bare spise pannekakene du ikke bruker til tapas med blåbærsyltetøy som vanlig.Til selve pannekakerøren trenger du følgende;

                    1,5dl mel             /      1,5dl de harina
             1dl grovbakstmel       /    1dl harina integral
                   1klype salt           /      1 pincho de sal
                       4 egg              /              4 huevos
                     6dl melk           /             6dl de leche

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør inn melken din. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg,la så røren stå å svelle ca 15 minutter på kjøkkenbenken.
Mens pannekakerøren sveller forbereder du pestorøren du skal bruke til å fylle pannekaken med,fyllet du får med denne oppskriften rekker til å fylle tre pannekaker,altså ca 12 tapas.Du trenger følgende ingredienser;

              2dl creme fraiche           /           2dl de creme fraiche
                      3ss pesto               /           3cda de pesto verde
                   2dl revet ost              /           2dl de queso rallado
         6-7 skiver serrano skinke   /    6-7 lonchas de jamon serrano
                        ruccola                /                      ruccola

Ha creme fraiche og den grønne pestoen din i en skål og rør det hele godt sammen med en gaffel. Ha gjerne i litt sort pepper også om du liker det.Rør inn den revne osten i den samme blandingen, jeg brukte revet cheddar,men bruk det du har i kjøleskapet eller den osten du liker best.Sett så pestorøren din kaldt i kjøleskapet.
Neste steg er å ha godt med smør i en stekepanne og steke pannekakene dine på middels varme ,til de blir lett gyllene.Legg de du skal bruke til tapasen din over på en rist da de er ferdig stekte slik at de avkjøler seg raskere.
Det er viktig at pannekakene din er helt kalde før du legger på pestorøren din.Smør på godt med pestorøre,legg over ett par skiver serrano skinke på hver pannekake før du avslutter med litt ruccola salat.
Resten er lett som en plett,rull den nå fylte pannekaken din sammen og del den deretter i passe brede biter,ca 2 cm, slik at du får en munnfull og gjør deg klar til å nyte denne nydelige tapasen.Hvem hadde vel trodd at den gode gamle pannekaken kunne bli til tapas på en fredagskveld😉
Som sagt veldig god og en litt orginal tapas å by på,de færreste forventer seg vel å få servert pannekaker på en tapaskveld.Morsomt å overraske venner med disse og en og annen spanjol spiser nå pannekaker med jevne mellomrom her i spania hvor jeg bor.
Håper du får en riktig trivlig helg og at du titter innom meg her på bloggen snart igjen det blir jeg veldig glad for,om du legger igjen en liten kommentar er det også supert.
Trivlig helg!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario