lunes, 14 de mayo de 2018

17 mai Frokostgrøt

Frokost må man ha hver dag og selv på nasjonaldagen,viktig med en mettende frokost slik at man holder ut barnetog,russetog og taler før man får noe i magen igjen. Tiden er også som regel knapp på morgenen med stryking av bunadskjorter og påkledning derfor kan det være kjekt å ha frokosten klar i kjøleskapet i form av en deilig og mettende kjøleskapsgrøt i rødt, hvitt og blått.
Jeg lover deg at både store og små liker denne og den kan jo være en festlig start på najonaldagen.Det tar dessuten 2 minutter toppen å røre i sammen denne frokosten kvelden i forveien så her snakker vi ekspressfart.Om du vil prøve deg på denne 17 mai frokostgrøten trenger du følgende ingredienser til 1 porsjon:


                    8ss havregryn             /      8cda de copos de avena
                     1ss chiafrø                /       1cda de semillas de chia
               0,5ss agavesirup            /      0,5cda de sirope de agave
       125g gresk yoghurt naturell   /     125g de yogur griego natural
                  1-2dl lettmelk              /                1-2dl de leche
                 75g bringebær             /            75g de frambuesas
                        blåbær                  /                    arandanos

Du trenger også ett tomt syltetøyglass eller lingnede som du har lokket til .Jeg bruker ett syltetøyglass som det har vært 350g syltetøy på ,det skulle gi deg en pekepinn på strørrelsen.Ha havregryn,chiafrø,agavesirup og den greske yoghurten din i syltetøyglasset.


 Bruk en spiseskjee og rør det hele godt sammen før du etterfyller med lettmelk til syltetøyglasset er fullt. Rør om ett par ganger til og ha i mere melk om det er plass til det,deretter setter du på lokket og setter grøten i kjøleskapet til neste dag.
Dagen etter tar du grøten ut av kjøleskapet og den er ferdig laget uten at du så mye som trenger å røre en finger.Neste steg er å ha den over i serveringeglass eller skål sammen med litt bringebær og blåbær. Jeg liker å mose bringebærene mine først med en gaffel.
Du kan bruke både frosne og ferske bringebær,uansett er ett lite tips å ta dem 20 sekunder i mikroovnen før du moser dem ,da går det mye lettere. Ha så de moste bringebærene over i serveringsskålen, ha over kjøleskapsgrøten din og dekorer med blåbær.
Det var det hele ,altså minimalt med tid før du har en nydelig frokost i rødt ,hvitt og blått på nasjonaldagen.Den metter lenge og er på den sunne siden så bare positive saker å si om kjøleskapsgrøt,jeg kan nesten ikke leve uten min.
En morsom start på najonaldagen eller hvilken som helst ukedag egentilg, jeg spiser kjøleskapsgrøt nesten hver dag og nyter det like mye hver gang,dessuten bidrar den til å redusere frokoststresset hver morgen og det er definitivt noe som trengs,travle morgener vet enhver barnefamilie alt om.
Håper du fikk lyst til å prøve denne og titt gjerne innom for flere 17mai oppskrifter videre utover i uka. Om du ikke har tid til å vente så finner du alle 17 mai oppskriftene mine samlet her på bloggen.
Ha en super mai mandag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario