lunes, 4 de diciembre de 2017

Tranebær og appelsinkake

Tranebær er vel kanskje bedre kjent under sitt engelske navn hjemme i norge også nemlig cranberries,uansett navnet du velger å bruke så er det en juleingrediens som kanskje er litt glemt av oss nordmenn, men det kan vi fort gjøre noe med, tranebær er nemlig en veldig annvendelig ingrediens.Denne gangen har jeg bruk dem i en nydelig formkake som smaker jul og som nesten smelter i munnen.
Denne er enkel å bake og jeg tror det er ganske enkelt å få tak i tranebær i butikkene hjemme nå i disse juletider, så neste gang du er ute å handler kjøp en eske og bak denne,jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet.Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;

            190g mel             /           190g de harina
        2ts bakepulver        /      2cdts de levadura royal
         en klype salt           /         un pincho de sal
            2 dl kefir              /              2dl de kefir
         110g sukker           /           110g de azucar
         3 store egg            /          3 huevos grande
          1 appelsin            /                 1 naraja
          100g smør           /         100g de mantequilla
      125g tranebær         /     125g de arandanos rojos

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og smør kakeformen din godt med smør. Ha deretter 2 ss sukker i formen din og fordel det jevnt utover. Pisk deretter smør og sukker hvitt.
Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg.Vask appelsinen din godt og riv skallet av den og ha appelsinskallet i røren. Klem deretter ut all saften av appelsinen din og ha den i røren også.Ha deretter i kefiren. 
Til slutt har du i melet,saltet og bakepulveret ditt .Pisk til du får en jevn røre og alle ingrediensene er godt blandet.Hakk deretter tranebærene dine i biter og ha dem i røren også. 
Om du vil kan du gjerne strø noen opphakkede tranebær i bunnen av kakeformen også slik at det syntes at det er tranebær i kaken når den er ferdig stekt. Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 50-60 minutter.
Bruk en kaknål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt ,kakepinnen skal komme tørr ut igjen. Når kaken er ferdig stekt setter du formen på en rist og lar den avkjøles i 20 minutters tid før du snur kakeformen og plasserer kaken på ett serveringsfat.
Jeg dekorerte den med litt grønnfarget melis slik at julefargene ble veldig tydelige men det er ikke ødvendig. Kaken er supersaftig og smaker nydelig. En kopp rykende varm kakao passer ypperlig til. Håper du er godt i gang med julebaksten og trenger du flere ideer så titt innom her snart igjen.
Ha en fin førjulsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario