lunes, 18 de diciembre de 2017

Safrankuler

Som jeg advarte dere mot i forrige innlegg så blir det nok en oppskrift med safran her på bloggen i dag.Kanskje ikke så rart at jeg har fått litt dilla da jeg tross alt bor i Castilla La Mancha som er en av verdens største produsenter av nettopp azafran.Uansett i dag får du nydelige safrankuler her på bloggen,for sjokolade og godterier det hører julen til.
Disse holder seg fint i kjøleskapet i ca 14 dager så du kan fint lage dem i kveld og servere på julaften om det skulle være ønskelig. Om du vil prøve deg på disse safrankulene trenger du følgende ingredienser:

                 1ss rom              /            1 cda de ron
           0,5 mg azafran        /            0,5mg azafran
                 1dl fløte             /               1dl de nata
        250g hvit sjokolade    /    250g de chocolate blanco
                   kokos               /                   coco

Begynn med å løste opp azafranen din i rom. La blandingen med rom og azafran stå på kjøkkenbenken din i ca 10 minutter,rør om av og til.
Finhakk med en kniv den hvite sjokoladen og ha den i en stor bolle.Ha fløten din i en kjele og kok den opp, når den koker heller du den over den hvite sjokoladen og rører godt med en slikkepott slik at den hvite sjokoladen din smelter.
Til slutt rører du inn rom med safran, ha sjokoladeblandingen over i en brødform dekt med bakepapir og sett deretter det hele kaldt i kjøleskapet til landingen stivner og blir kald.
Når sjokoladeblandingen din har blitt kald tar du en teskje og skraper opp deler av den nå stive sjokoladeblandingen. Form den til små kuler som du deretter ruller i kokos. Nå blir du belønnet med en fantastisk god safrankule som kan nytes med en sterk kopp kaffe.
Safrankulene bør oppbevares på matpapir i en boks i kjøleskapet. Nyt dem, disse små kulene er det virkelig verdt å tilbringe en liten halvtime i kjøkkenet for. Håper du fikk lyst til å prøve deg og gjør du det setter jeg stor pris på tilbakemeldinger.Titt gjerne innom snart igjen for flere juleoppskrifter.
Ha en super førjulsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario