miércoles, 6 de diciembre de 2017

Skårne pepperkaker

Pepperkaker hører julen til men noen ganger føler man ikke for å stå å kjevle ut og steke brett på brett med pepperkaker, da er disse nydelige skårne pepperkakene løsningen. Hakket enklere å bake enn vanlige pepperkaker og de smaker aldeles nydelig.Lettvint og godt, det liker vi nå i disse førjulstider.
Jeg annbefaler deg å prøve deg på disse ,nydelige julekaker som det er stor fare for at jeg må bake en ny omgang av her i huset før jul. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser:

          50g søtmandel            /              50g almendras
              1dl sukker               /               1dl de azucar
               1ts kanel                /             1 cdta de canela
     1ts pepperkakekrydder   /  1cdta de especies galleta jenjibre
          0,5ts bikarbonat         /          0,5cdta de bicarbonato
                 3dl mel                /                 3dl de harina
            0,5dl lys sirup          /            0,5dl de sirope claro
              100g smør             /            100g de mantequilla

Begynn med å hakke mandlene dine grovt, bruk skoldede mandler. Ha alle de tørre ingrediensene samt sukkeret i en bakebolle og bland dem godt.Ha deretter i det romstempererte smøret ditt og bruk hendene til å klype det hele sammen til en deig. Ha i sirupen din til sist.

Når det har blitt en deig knar du inn de hakkede mandlene før du ruller deigen din til en tykk pølse og pakker den inn i plastfolie. Legg deretter deigen din 30 minutter i fryseren.Sett ovnen din på 180 grader.
Ta deretter deigpølsen din ut av fryseren og bruk en skarp kniv til å skjære 2-3 mm tykke skiver av pepperkakepølsa di.Hold gjerne eggen på kniven din under varmt vann før du skjærer, da glir den letter igjennom deigen din.
Legg de oppskårede skivene på en bakepapirkledt stekeplate med litt avstand i mellom seg. De skårne pepperkakene stekes så midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. La de avkjøles og stivne på stekeplaten, de er fortsatt myke når de tas ut av ovnen.
Det blir ca 50 stykk ut av denne oppskriften,det varierer litt på hvor tykke du skjærer skivene dine.Oppbevares i kakeboks og holder seg fint i 14-20 dagers tid. Som sagt nydelig smaker de,og ekstra godt er det med litt mandel i pepperkaka,så jeg anbefaler deg å prøve.
 Håper du fikk lyst til å starte meg julebaksten nå, og vil du ha mere inspirasjon så anbefaler jeg en titt på julekategorien her på bloggen,der finner du over 100 oppskrifter.Håper du titter innom her snart igjen. 
 Ha en fin førjulstid!

No hay comentarios:

Publicar un comentario