Om du vil prøve deg på dette brødet trenger du følgende ingredienser til 2 brød;
3dl vann / 3dl de aqua
1/2dl olivenolje / 1/2dl aceite de oliva
200g cottage cheese / 200g cottage cheese
50g gjær / 50g de levadura fresca
2ts salt / 2cdta sal
2dl solsikkefrø / 2dl de semillas de girasol
2dl hvetekli / 2dl salvado de trigo
2dl havregryn / 2dl copos de avena
2ss honning / 2cda de miel
1 stor squash / 1 calabacin grande
ca.10dl grovbakstmel / ca 10dl de harina integral
Begynn med å vaske squashen din og riv den fint, legg den deretter i en sil og la den ligge i minst 10 minutter å renne av seg.Klem vann ut av squashen din så mye som mulig.
Mens squashen din renner av seg vannet har du lunkent vann og olivenoljen i bakebollen din.Ha deretter i solsikkefrø,hvetekli og havregryn i blandingen og la den stå å svelle på kjøkkenbenken i 10 minutter den også.
Deretter har du i gjæren,saltet og cottage cheesen din.Sett på eltekroken og elt det hele sammen .Deretter begynner du å ha i grovbakstmelet ditt,se litt ann på mengden, ha i nok mel til at du får en fast deig som slipper kanten på bollen din når det eltes.
Til slutt elter du inn squashen din,det er mulig at du må ha i litt mere grovbakstmel da squashen gjør deigen din våt , når den igjen slipper bollekanten er den ferdig eltet.
Sett så deigen til heving i bollen under ett kjøkkenhånkle i 30 minutter,til den blir circa dobbelt så stor.
Deretter deler du deigen din i to like store deler og former dem til to brød.Legg de to brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la de heve 1 time under ett kjøkkenhånkle.
Sett så ovnen din på 200 grader og stek brødene dine midt i ovnen i ca 60 minutter.Om du ønsker deg ekstra sprø skorpe pensler du brødenen dine med litt vann før du steker dem. Brødene er ferdige stekt når du hører en hul lyd når du banker på undersiden av dem.
Som sagt ett kjempegodt og saftig brød som garantert kommer til å falle i smak.Dette brødet kan du fint fryse ned,enten helt eller skåret opp i skiver slik at det bare er å ta opp de skivene du har tenkt å spise.
Håper du fikk lyst til å bake brød nå og kanskje vie en tanke til de som ikke har brød på bordet i dag på verdens brøddag.Håper du finner inspirasjon til baking her inne hos meg og at du titter innom snart igjen.
Ha en super verdens brøddag!
Hvor mange gram squash?
ResponderEliminar