Den er slettes ikke vanskelig å bake så om du har lyst på en kjempegod kake til kaffe er det bare å løpe til kjøkkenet. Du trenger følgende ingredienser til denne nydelige formkaken;
250g smør / 250g de mantequilla
200g sukker / 200g de azucar
3 egg / 3 huevos
300g Marie kjeks / 300g de galletas Maria
1ts vaniljeekstrakt / 1cdta de extracto de vanilla
225g kondensert melk / 225g de leche condensada
1 klype salt / 1 pincho de sal
1,2dl melk / 1,2dl de leche
1ts bakepulver / 1cdta de levadura royale
Til dekorasjon;
100g mørk sjokolade / 100g de chocolate negro
50g melkesjokolade / 50g de Chocolate de leche
10g kokosfett / 10g de cocossa
Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt imellom hvert egg.
Mens eggene piskes inn kjører du Marie kjeksene dine i en foodprocessor til du får ett fint Mariekjeks pulver. Dette blir melet ditt i denne kaken,vi skal ikke ha vanlig mel men kun bruke Mariekjeks pulveret. Ha salt og bakepulver i Mariekjeksmelet ditt og sett det til siden.
I en annen bolle har du melken,den kondenserte melken og vanilje ekstrakten din. Så har du Mariekjeksmelet og melkeblandingen din vekselvis i bakebollen din,mens du pisker på lav hastighet.
Ha deretter røren din over i en godt smurt kakeform. Deretter steker du kaken din midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter. Bruk en kakepinne til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakepinnen skal komme tørr ut.
La deretter kaken avkjøles i ca.20 minutter før du vender den opp ned slik at kaken faller ut av formen og ned på risten av seg selv.Så er det tid for å dekorere kaken litt om du vil,den smaker like godt uten sjokolade på toppen så det er helt valgfritt om du vil ha på sjokolade eller ikke.
Ha sjokoladen din i en kjele sammen med kokosfettet og la det hele smeltes på svak varme,deretter bruker du en spiseskjee til å fordele den smeltede sjokoladen jevnt utover kaken. Til slutt hadde jeg på litt fargerik kakepynt. Så er det bare å sette på kaffen og sette seg ned å nyte denne fantastiske formkaken.
Utrolig saftig og nydelig karamellsmak. Kaken kan fint fryses også,men da uten sjokoladeglasyren. Håper du fikk lyst på kake nå og lyst til å bake litt. Prøver du deg på noen av mine oppskrifter blir jeg kjempeglad for tilbakemelding.
Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario