miércoles, 2 de agosto de 2017

Formkake med Marie kjeks og kondensert melk

Da var det plutselig blitt august allerede og vi begynner vel å ane hverdagen i horisonten alle mann, men enn så lenge er det sommer og jeg syntes vi skal nyte alt vi kan. Om du baker denne formkaken kan jeg love deg at dagen din straks blir mye bedre.Denne fomkaken blir utrolig saftig og den smaker himmelsk av karamell,en innertier som du absolutt bør bake.
Den er slettes ikke vanskelig å bake så om du har lyst på en kjempegod kake til kaffe er det bare å løpe til kjøkkenet. Du trenger følgende ingredienser til denne nydelige formkaken;

                 250g smør                     /        250g de mantequilla
                200g sukker                    /             200g de azucar
                     3 egg                         /                  3 huevos
             300g Marie kjeks               /        300g de galletas Maria
            1ts vaniljeekstrakt               /    1cdta de extracto de vanilla
         225g kondensert melk           /     225g de leche condensada
                1 klype salt                     /             1 pincho de sal
                 1,2dl melk                      /              1,2dl de leche
              1ts bakepulver                   /      1cdta de levadura royale

Til dekorasjon;

       100g mørk sjokolade               /     100g de chocolate negro
        50g melkesjokolade              /     50g de Chocolate de leche
             10g kokosfett                   /              10g de cocossa

Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt imellom hvert egg.
Mens eggene piskes inn kjører du Marie kjeksene dine i en foodprocessor til du får ett fint Mariekjeks pulver. Dette blir melet ditt i denne kaken,vi skal ikke ha vanlig mel men kun bruke Mariekjeks pulveret. Ha salt og bakepulver i Mariekjeksmelet ditt og sett det til siden.
I en annen bolle har du melken,den kondenserte melken og vanilje ekstrakten din. Så har du Mariekjeksmelet og melkeblandingen din vekselvis i bakebollen din,mens du pisker på lav hastighet.
Ha deretter røren din over i en godt smurt kakeform. Deretter steker du kaken din midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter. Bruk en kakepinne til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakepinnen skal komme tørr ut.
La deretter kaken avkjøles i ca.20 minutter før du vender den opp ned slik at kaken faller ut av formen og ned på risten av seg selv.Så er det tid for å dekorere kaken litt om du vil,den smaker like godt uten sjokolade på toppen så det er helt valgfritt om du vil ha på sjokolade eller ikke.
Ha sjokoladen din i en kjele sammen med kokosfettet og la det hele smeltes på svak varme,deretter bruker du en spiseskjee til å fordele den smeltede sjokoladen jevnt utover kaken. Til slutt hadde jeg på litt fargerik kakepynt. Så er det bare å sette på kaffen og sette seg ned å nyte denne fantastiske formkaken.
Utrolig saftig og nydelig karamellsmak. Kaken kan fint fryses også,men da uten sjokoladeglasyren. Håper du fikk lyst på kake nå og lyst til å bake litt. Prøver du deg på noen av mine oppskrifter blir jeg kjempeglad for tilbakemelding.
Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario