Jeg elsker dem og spiser dem både titt og ofte,de lages ferdige på 10 minutter også og det er alltid en fordel. Disse annbefaler jeg deg å nyte sammen med ett glass kald hvitvin,da er de på sitt beste.Om du vil prøve deg på denne nydelige tapasen trenger du følgende ingredienser;
ca 25 knivskjell / ca.25 navajas
1dl extra virgen olivenolje / 1dl de aciete de oliva
2 hvitløksfedd / 2 dientes de ajo
2ss tørket persille / 2cda de perejil seco
Maldon salt / sal Maldon
sitron / limon
Disse skjellene har en tendens til å være fulle av sand,så det er veldig viktig at de får stå i kaldt vann med salt i ett par timer minst.Ha kaldt vann i en bolle og ha i 3 ts salt i vannet,legg kamskjellene oppi og la de stå og hvile.
Jeg pleier å bytte vann to eller tre ganger før de tilberedes. Når de har stått lenge nok i vann med salt,lar du vannet renne av og tørker dem litt mens du forbereder olivenoljen din. Ha oljen,hvitløksfeddene og den tørkede persillen i en bolle og kjør på full styrke med en blender til oljen tykner litt til.
Sett så en stor stekepanne på ganske sterk varme,med litt olivenolje i,og legg knivskjellene dine oppi stekepannen når den er varm.
Etter ett minutt eller to begynner knivskjellene å åpne seg,snu og vend på dem med jevne mellomrom slik at de blir godt stekt. Om stekepannen din blir veldig tørr har du i litt mere olivenolje. Knivskjellene dine er ferdig stekte etter 5-6 minutter.
Ha dem over på ett serveringsfat og hell så den oppiskede olivenoljen med hvitløken og persillen over knivskjellene.Server straks med ett par skiver sitron som du skviser litt sitronsaft utav når du spiser knivskjellene dine.
Så er det bare å nyte,jeg liker den litt gummiaktige konsistensen som disse knivskjellene har,smaksrike og jeg virkelig nyter disse. Håper du fikk lyst på tapas nå og skulle det vise seg at knivskjell ikke er å få tak i hjemme i Norge så finner du over 100 forskjellige tapas under tapaskategorien i bloggen,så da skulle du nok finne noe for deg.
Ha en super helg!
No hay comentarios:
Publicar un comentario