lunes, 15 de mayo de 2017

17 mai tapas; Tomatspyd med pestodipp

Mobil og nett krasjet her i helgen så fredagens tapas kommer heller i dag ,men tapasbord til 17 mai kan kanskje være noe å vurdere om du skal ha gjester på den store nasjonaldagen.Litt utradisjonelt men supergodt,og i beste 17 mai ånd får du en tapas i rødt,hvitt og blått i dag. Smaker godt og blir selvfølgelig blikkfang på tapasbordet på 17 mai.
Denne er også enkel å forberede, men er best når den blir servert varm,men det meste kan gjøres klart i forveien og da tar det bare 5 minutter å lage den ferdig. Om du vil prøve deg på denne 17 mai tapasen trenger du følgende ingredienser til 12 tapas;

          12 cherrytomater          /         12 tomates cherry
         12 mozarellakuler         /      12 bolitas de mozarella
        3 blå kongo poteter        /           3 patatas azules
     1gresk yoghurt naturell      /      1 yogur naturell griego
              2 ss pesto                 /           2cda de pesto
               olivenolje                  /                aceite
             coctailpinner               /                palitos

Begynn med å skrelle og koke potetene dine i 15 minutter.De skal være litt myke men ikke helt ferdigkokte da de skal i stekepannen senere.
Mens potetene dine koker blander du sammen pestodippen din.Jeg bruker ferdigkjøpt pesto og jeg synes Jaime Oliver sin er den absolutt beste på smak.Bare bland sammen yoghurten med pestoen og smak til med salt og pepper. Ha deretter cherrytomatene dine i en stekepanne med litt olivenolje.
Stek tomatene dine til de blir litt gyllene på alle sidene,pass på at de ikke sprekker. Når potetene dine er ferdigkokte deler du dem i ca 1 cm tykke skiver og har dem deretter i stekepannen og salter og pepprer. Stek dem ett par minutter på hver side.
Så er det bare å montere tomaten,en bit potet og en mozarellakule på coctailpinnen og servere sammen med pestodippen. Veldig enkelt men jeg lover deg at det smaker supert.
Ekstra morsomt er det jo å servere noe i de norske fargene på nasjonaldagen. Håper du fikk lyst på tapas til 17 mai,og skulle ikke denne falle i smak så finner du en 17 mai fetaostpannacotta her på bloggen.Håper du fikk litt inspirasjon til 17 mai mat nå.
Husk å titte innom 17 mai kategorien her på bloggen også, der finner du flere fiffige oppskrifter til 17 mai.Det er jo fint å være ute i god tid om man skal ha gjester på den store dagen.
Hipp hipp hurra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario