lunes, 29 de mayo de 2017

Kanelbollekjeks

Jepp du leste riktig ,kjeks som smaker som kanelboller,det er nesten for godt til å være sant. Men det er faktisk slik at disse fantastiske kjeksene smaker kanelbolle,helt genialt spør du meg. De er dessuten lette å bake så her er det bare å komme seg opp av sofaen og inn på kjøkkenet sporenstreks.
Barna elsket disse,mannen i huset spiste også ,og det er ett under i seg selv, han spiser aldri kjeks, og jeg hev innpå som om det var dommedag,så disse bakes med advarselen om at det er umulig å stoppe å spise. Om du allikevel tar sjansjen på å prøve deg trenger du følgende ingredienser til 24 stk;

            100g smør                   /     100g de mantequilla
        2dl brunt sukker              /     2dl de azucar moreno
              1ts kanel                    /       1cdta de canela
                1 egg                      /              1 huevo
              3,5dl mel                   /         3,5dl de harina
         1,5ts bikarbonat             /    1,5cdta de bicarbonato
           en klype salt                 /        un pincho de sal
            perlesukker                /             azucar perla

Begynn med å piske sammen det brune sukkeret og smøret ditt til en jevn masse. Ha deretter i egget og fortsett å piske til det er godt blandet.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle og ha de i røren litt etter litt, pisk til du får en jevn deig. Bruk gjerne hendene og kna sammen deigen på slutten.
Del deretter deigen opp i 24 like store deler og trill dem til kuler. Legg hver kule på ett bakepapirkledt stekebrett med god avstand,disse kanelbollekjeksene eser vedlig utover ved steking så det er viktig med litt avstand mellom hver deig kule.
Trykk så hver kule litt flat med fingrene og strø over perlesukker. Kanelbollekjeksen stekes så midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter. Følg med underveis og vær obs på at kjeksene fortsatt er myke når de er ferdig stekte.
La de derfor avkjøles en stund på stekebrettet før du flytter dem over på rist. Så er det bare å nyte,kjeksene smaker som sagt kanelbolle og de er herlig seige i midten.En sikker vinner både hos store og små. Disse må du bare prøve deg på.
Orginaloppskriften til disse fant jeg hos Søta saker,en herlig svensk bakeblogg som jeg ofte titter innom. Håper bakelysten kom over deg nå og prøver du noen av mine oppskrifter er jeg alltid glad for tilbakemelding via mail,i kommentar feltet her på bloggen eller på instagram.Håper du kikker innom her snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario