lunes, 20 de febrero de 2017

Pæremuffins med kanel

Muffins er tingen,smaker nydelig og man kan putte nesten hva som helst oppi dem. Denne gangen var det noen pærer på fruktfatet som hadde sett bedre dager og da ble det litt baking her i heimen,for å kaste mat det liker jeg ikke. Resultatet ble noen kjempegode muffins med pære og kanel.
Oppskriften fant jeg inne hos Kristin på Det søte liv,en blogg jeg ofte er innom og som byr på mange godsaker. Om du vil prøve deg på disse nydelige pæremuffinsene trenger du følgende ingredienser til ca 12 muffins;

          250g mel          /             250g de harina
       100g sukker        /             100g de azucar
    4 ts bakepulver      /      4cdtas de levadura royale
         1ts kanel           /            1cdta de canela
          2dl melk            /              2dl de leche
         50g smør           /         50g de mantequilla
           1 egg              /                  1 huevo
         1-2 pærer           /        1-2 peras conference

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader. Smelt deretter smøret ditt og bland det sammen med melken og pisk egget inn i den samme kjelen.
I en stor bakebolle blander du sammen mel,sukker,kanel og bakepulver. Deretter rører du inn smørblandingen din til du får en litt tykk klumpefri røre. Du kan fint røre det hele sammen for hånd.
Vask og skrell så pærene dine,ta vekk stilken og kjernehusene,del dem så opp i små biter. Vend de ferdig oppdelte pærebitene inn i røren. Fyll så muffinsformene dine 3/4 fulle.I en liten skål blander du 2 ss sukker og 1ts kanel og så strør du 1-2ts over hver av muffinsene dine.
Stek deretter muffinsene midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Bruke en bakenål eller en tannpirker til å sjekke om muffinsene dine er ferdig stekt,bakenålen skal komme tørr ut.Avkjøl muffinsene dine på rist.
Smaker og dufter himmelsk,jeg liker at det blir litt krunsj når du spiser dem siden du strør over litt sukker og kanel før de stekes.Skulle du ha noen pærer som begynner å bli litt slappe i fisken så vet du hva du skal bruke dem til nå. Håper jeg ser deg her inne snart igjen,det kommer flere supre oppskrifter fremover.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario