miércoles, 22 de febrero de 2017

Fastelavn boller

Nå til søndag er det fastelavn og det krever jo boller i fleng,både med og uten krem. Disse bollene er garantert de saftigste bollene du noen gang har spist,de smaker himmelsk og er absolutt verdt å prøve seg på. Jeg lover deg en lett deig å jobbe med og de saftigste bollene
Bak i dag og legg dem i fryseren, så trenger du bare å pynte dem på søndag,disse er helt perfekte å fryse inn. Om du vil prøve deg på disse saftige fastelavn bollene trenger du følgende ingredienser til ca 36 stk;

                  2,5dl melk                 /              2,5dl de leche
                 2,5dl fløte                  /               2,5dl de nata
          1,5ts kardemomme           /     1,5cdta de cardamomma
                  50g gjær                   /            50g de levadura
                   1ts salt                     /               1cdta de sal
                2,5dl sukker                /            2,5dl de azucar
           200g creme fraiche         /        200g de creme fraiche
                10-13dl mel                 /           10-13dl de harina
          125ml gresk yoghurt        /           125ml yogur griego
                 100g smør                /          100g de mantequilla     
                      egg                        /                huevo

Begynn med å blande sammen melk ,fløte,gresk yoghurt, kardemomme og creme fraiche.Varm så blandingen opp litt til ca 37 grader. Rør deretter ut gjæren i blandingen din.
Hell den oppvarmede melkeblandingen over i bakebollen din. Ha i sukker og salt og rør til det er oppløst.
Deretter har du i mel og smør i terninger vekselsvis mens du hele tiden lar bakemaskinen din gå. Elt det hele godt sammen og se ann på melmengden din, når deigen slipper kanten på bollen er det nok mel.Det kan hende du bruker både mer eller mindre enn det som står i oppskriften
Så må deigen få heve til dobbelt størrelse,sett den på ett lunt sted og dekk den til med ett kjøkkenhåndkle,det tar ca 45 minutter før den blir dobbelt så stor.Mens du venter varmer du opp ovnen din til 225 grader.
Når deigen din er ferdig hevet deler du den opp i ca 36 like store deler.Trill så hver enkelt til en bolle og legg dem på en bakepapirkledt stekeplate. La så fastelavnsbollene etterheve i 30 minutter på bakeplaten under ett kjøkkenhåndkle.Så pensler du med egg og deretter steker du fastelavnsbollene dine midt i ovnen på 225 grader i 9-12 minutter.
Følg nøye med på slutten av steketiden,deretter avkjøler du fastelavnsbollene dine på rist. Smaker selvfølgelig fantastisk nybakt og varme,men skal du omgjøre dem til fastelavnsboller må du la de avkjøles helt før du pynter dem med krem og om du vil kan du som meg ha i noen friske jordbær også.
Jeg liker å ha en tynn marsipanskive i midten av bollen også,da blir det luksusfastelavnsbolle,smaker alldeles fantastisk det kan jeg love deg. Så da er det bare å sette igang å bake så er du klar til søndag.
Eller du kan jo fint spise fastelavnsboller i dag også,hele poenget med fastelavnssøndag var jo å spisr så mye som mulig før fasten,så da kan man jo like godt begynne i dag😉 Liker du ikke kremfyll så smaker bollene supert uten også.Håper du fikk lyst til å bake nå!
Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario