lunes, 16 de mayo de 2016

17 mai kake - Det norske flagget rullekake

Kake må man ha til 17 mai,ingen tvil om det ,og denne rullekaken er perfekt til nettopp dette.Den er slett ikke så vanskelig å få til,men jeg kan love deg at det imponerer når du serverer det norske flagg på selveste najonaldagen. At den smaker helt nydelig er selvfølgelig også på pluss siden.
Det eneste du trenger er litt tid til å bake denne men ikke mere enn en drøy time skulle være nok,så du rekker det fint før den store dagen i morgen. Om du vil prøve deg på det norske flagg kaken trenger du følgende ingredienser;

Til de blå og hvite stripene;

          2 eggehviter              /      2 claras de huevo
           60g smør                /      60g de mantequilla
          60g sukker                /          60g de azucar
         ca 120 g mel               /       ca 120g de harina
       blå konditorfarge           /          colorante azul

Til rullekaken trenger du følgende;

             4 egg                      /              4 huevos
        175g sukker                 /         175g de azucar
          1,5dl mel                    /         1,5dl de harina
      3ss potetsmel                /     3cda de harina de patata
     0,5ts bakepulver             /    0,5cdta de levadura royale
     rød konditorfarge            /           colorante rojo

Til kakefyllet;

    5ss blåbærsyltetøy          /5cda de mermlada de arandanos
         2dl kremfløte              /      2dl de nata para montar
            jordbær                   /                  fresas
          bringebær                 /              frambuesas
            blåbær                    /               arandanos

Begynn med å tegne opp flagget på ett bakepapir som passer til ett stekebrett,deretter begynner du å lage røren du skal bruke til de blå og hvite stripene. Smelt smøret ditt og rør det sammen med sukkeret,bruk bare en gaffel til dette.
Ha deretter i eggehvitene dine og pisk godt,før du begynner å ha i melet ditt. Pisk videre med gaffelen til du har en ganske så tykk røre. Den skal være seig og ikke skli ut altfor lett. Se derfor ann melmengden den varierer litt med størrelsen på eggeplommene dine.
Del deretter massen din i to like store deler og ha blå konditorfarge i den ene delen,den andre delen lar du bare være naturelle som den er,den ser litt gul ut men blir hvitere under stekingen. 
Deretter trenger du en tipp 3 ,større eller mindre går også bra altså,men jeg brukte tipp 3, og to sprøyteposer. Ha først den blå røren i en sprøytepose og sprøyt den ut etter flagget som du har tegnet opp på bakepapret ditt,deretter gjør du det samme med den "hvite" røren. Sett deretter stekebrettet minst 30 minutter i fryseren,slik at det blå og hvite korset fryser.
I mellomtiden lager du rullekaken din. Begynn med å piske egg og sukker til eggedosis. La det piskes vel og lenge til du har en tykk og jevn eggedosis. Ha deretter i riklig med rød konditorfarge før du pisker videre. Jeg brukte ca 2 ss med farge ,se ann hvor mye farge du trenger men ikke vær redd for å ta i litt,ellers blir det fort Norge i rosa,hvitt og blått;)
Bland deretter sammen alle de tørre ingrediensene og sikt dem ned i eggedosisen,vend det hele forsiktig sammen ved hjelp av en slikkepott,pass på at det ikke former seg kuler av melet ditt, men at du har en jevn røre. Ta så deretter stekebrettet ut av fryseren og ha den røde røren over det nå frosne blå og hvite korset.
Deretter steker du kaken midt i ovnen i 10-15 minutter på 180 grader. Følg med underveis,da steketiden varierer på alle ovner. Ta deretter ut kaken og hvelv den over på ett nytt bakepapir,sett stekebrettet over kaken og la den avkjøles i ca 15 minutter. Når du setter stekebrettet over mens kaken avkjøles holder den seg myk og blir lettere å rulle sammen senere.
Når kaken har blitt kald drar du forsiktig av bakepapiret,sitter det fast så stryk over bakepapiret med en fuktig klut før du drar det av. Deretter må du dra kaken din tilbake på stekebrettet og snu den over på ett nytt bakepapir slik at flagget vender ned. Så er det klart for å fylle kaken din.Smør først på ett tynt lag med blåbærsyltetøy.
Pisk deretter kremfløten din til krem og smør den utover kaken i ett tynt lag også. Deretter fyller du på med blåbær ,oppskjærte bringebær og jordbær.Ikke ha på for mye bær bare, for da sprekker kaken når du ruller den sammen. Rull så kaken sammen ved hjelp av bakepapiret.
La den ligge litt slik at den "setter" seg før du har den over på fat og det norske flagget er klart for servering.Den smaker absolutt nydelig og blir myk og god. Den holder seg fint i kjøleskapet i en dag eller to også,så den kan bakes i forveien.
Som sagt en morsom kake å servere på nasjonaldagen og jeg lover deg at den smaker nydelig.Det høres kanskje komplisert ut men jeg lover deg at det ikke er det.Håper du ble fristet til å prøve deg på denne,gjør du det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her i kommentarfeltet på bloggen.
Om ikke denne skulle falle i smak finner du flere 17 mai inspirerte oppskrifter under 17 mai kategorien her på bloggen. Det kommer også en oppskrift her i morgen på selveste nasjonaldagen.Min 17 mai kan du følge på Instagram om du vil det, men den blir nok ikke av det mest spennende slaget.
Her i spania er det en vanlig tirsdag så det blir nok jobb og skole som vanlig her i huset,skal innrømme at hjemlengselen ofte gjør seg gjeldende på en sånn dag. Det er jo litt nostalgi over disse feiringene også. 
Uansett ha en super 17 mai i morgen og så håper jeg at du titter innom meg her på bloggen snart igjen. Ha en strålende 17 mai alle sammen.
                                  Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario