martes, 10 de mayo de 2016

Ostekake med jordbær

Det nærmer seg 17 mai feiring og om du har tenkt å bake en kake til det er denne ostekaken med jordbær en jeg virkelig vil annbefale. Den smaker alldeles nydelig,den forsvant som dugg for solen den dagen jeg serverte den og det var så vidt jeg rakk å få en smakebit selv. Smaker himmelsk ,den tar litt tid å lage,den skal nemlig stå en dag i kjøleskap før den serveres, men er absolutt ikke vanskelig.
Dette er en liten kake,den lages i en 20 cm form,så får du mange gjester kan det lønne seg å lage dobbelt opp for denne får garantert bein å gå på.Orginaloppskriften til denne kommer fra Det søte liv men jeg gjorde noen egne justeringer underveis. Om du vil prøve deg på denne lekre ostekaken trenger du følgende;

Til kakebunnen;

     200g digestive kjeks    /    200g de galleta digestive
        1dl brunt sukker       /         1dl azucar moreno
             100g smør          /        100g de mantequilla

Til selve ostekaken;

                4 egg                  /                4 huevos
           1,5dl sukker            /            1,5dl de azucar
       1ss vaniljeekstakt        /   1cda de extracto de vanilla
               2ss mel                /           2cda de harina
       750g gresk yoghurt        /        750g yogur griego
         300g philadelfia           /    300g de queso philadelfia

Til pynten;

           500g jordbær             /             500g de fresas
             4ss sukker               /             4cda de azucar

Begynn med å knuse digestive kjeksen din til fint mel i en foodprocessor sammen med det brune sukkeret. Smelt så smøret ditt og bland det hele sammen til en tykk røre.
Trykk så røren ut i bunnen av kakeformen din,bruk gjerne baksiden på en skje og spre det jevnt utover. Deretter er det bare å sette bunnen din i kjøleskapet mens du gjør i stand resten av kaken. Begynn med å piske lett sammen eggene dine med 1dl av sukkeret,visp for hånd du skal ikke piske eggedosis bare røre det lett sammen.
Ta deretter frem en ny bakebolle og ha i kremosten med resten av sukkeret,pisk det godt sammen.Pisk deretter inn yoghurten din før du til slutt har i 2 ss med mel som du også pisker godt inn.
Bruk deretter en slikkepott og vend inn eggeblandingen i osteblandingen,rør forsiktig til alt er godt blandet.Ta så frem kakebunnen fra kjøleskapet og hell over røren din. Varm opp ovnen din til 160 grader,sett deretter en bakeplate midt i ovnen som du plasserer ostekaken på.
 Sett deretter temperaturen på ovnen din ned til 120 grader og la ostekaken stå i ovnen i ca 3 timer. Deretter trenger ostekaken din å avkjøles i ca 30 minutter på kjøkkenbenken i formen,før du må sette den kaldt i kjøleskapet til neste dag slik at den stivner helt igjennom.
En halvtimes tid før du skal servere kaken,kutter du opp jordebærene dine og rører dem sammen med ca 4ss sukker,la dem stå på kjøkkenbenken slik at det former seg litt jordbærlake. Ta så kaken ut av formen og prikk noen små hull på toppen av kaken med en tannpirker,hell laken som har formet seg fra jordbærene over kaken før du til slutt legger på jordbærene.
Som sagt en skikkelig innertier av en kake, supergod,absolutt en kake jeg annbefaler selvom det tar tid å lage den.Bare vær oppmerksom på at det en en 20 cm kake,men den blir ganske så høy altså,og siden ostekaken er ganske så mektig vil jeg tro at den rekker til ca 10 personer. Absolutt en kake som kunne passe til 17 mai.Håper du ble fristet til å bake og titt gjerne innom snart igjen det vil komme noen tips på 17 mai baking fremover.
                                Ha en fin kakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario