viernes, 23 de octubre de 2015

Halloweentapas; Gresskarsuppe

Da nærmer det seg Halloween med stormskritt og dere som har fulgt med meg her på bloggen en stund vet at jeg er av de som synes Halloween er helt topp og derfor blir det også Halloween oppskrifter framover her på bloggen. Ettersom det er fredag blir det i dag Halloweentapas selvfølgelig.
Denne passer fint som tapas nå som dagene blir litt kaldere og mørkere, nemlig en varmende og kjempegod gresskarsuppe, og det er vel ingentig som sier mer Halloween en nettopp gresskar.Dessuten er det jo kjekt å bruke opp innholdet du skraper ut av gresskaret om du skal lage deg en lykt til Halloween. Om du vil prøve trenger du følgende;

      400g gresskarkjøtt         /          400g de calabaza
          2 store poteter           /                2 patatas
       5-6 basilikumblad          /       5-6 hojas de albahaca
               1/2 løk                   /              1/2 cebolla
       15g fersk ingefær          /           15g de jenjibre
  1 terning kyllingbuljong      /    1 pastilla de caldo de pollo
            hvit geitost                /          queso de cabra
         creme fraiche              /            creme fraiche
         porsjonsglass              /           vasos de servir 

Begynn med å rense gresskaret ditt, og ha så gresskarkjøttet delt biter i en kjele med ca1,5 l vann. Skrell så potetene og del dem i biter og ha dem i kjelen. Riv den ferske ingefæren din på ett rivjern opp i kjelen. Skjær så løken i skiver ,og ha den sammen med basilikumbladene og en terning med kyllingbuljong i kjelen.
Kok det hele opp og la det koke i ca 25-35 minutter til gresskaret har blitt mykt. Sil fra kokevannet, men ta vare på det. Ha de kokte grønnsakene i en blender , sammen med salt og pepper og kjør på høy hastighet til du får en fin puree. 
 Ha så i litt av kokevannet du har tatt vare på til du får ønsket konsistens på suppen din.Ha suppen tilbake i kjelen og la den få ett raskt oppkok, samtidig som du smaker til med salt og pepper. Forbered samtidig de små porsjonsglassene som du trenger til å servere tapasen i. 
Ta den hvite geitosten din og smuldre den opp med fingrene, ha så litt i hvert porsjonsglass slik at den hvite geitosten dekker bunnen. Jeg fikk hele 28 porsjonsglass ,dvs 28 tapas av denne oppskriften, men det kommer selvsagt ann på hvor store porsjonsglassene dine er.
Fyll så porsjonsglassene opp med gresskarsuppe. Så trenger du en stor sprøyte og creme fraiche til å lage spindelvevet på toppen av suppa med. Pisk creme fraichen din hardt med en gaffel til den blir ganske så tynt flytende, om du vil kan du ha i litt melk, om du ikke synes den blir flytende nok.
Så sprøyter du ut en spiral på toppen av suppen, det krever en stødig hånd og litt øvelse , men det er slettes ikke så vanskelig. Deretter tar du en tannpirker og drar den fra midten av spiralen og ut til kanten, det vil da forme seg ett spindelvev. Pass på å tørke av tannpirkeren mellom hver gang du drar den ut.

Veldig klønete forklart men du ser resultatet og effekten på bildene. Det høres kanskje litt komplisert ut , men det er ikke det. Dette er en sikker hit hos barn, de simpelthen elsker å spise spindelvevsuppe og da spiller det ingen rolle at den er proppfull av grønnsaker;)
 Denne tapasen kan fint serveres som middag om du vil det også. Om du skal servere den som tapas kan suppen gjerne lages god tid i forveien og bare varmes opp rett før den skal serveres, garantert en suksess nå som været blir kaldere og kveldene kortere.
Om du som meg er glad i Halloween så sjekk gjerne ut Halloween kategorien her på bloggen, der finner du mange gode tips. Følg dessuten med her på bloggen i uka som kommer og også på instagram, det kommer flere skumle og gode saker som du kan lage til Halloween.
                           Ha en skremmende fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario