viernes, 16 de octubre de 2015

Fredagstapasen; Plommer med vri 2

Plommeoppskriftene her inne på bloggen er veldig mye besøkt om dagen,så det tyder på at plommehøsten har vært veldig god hjemme i norge. Derfor får også dagens tapas bli med plommer,i tilfelle noen skulle ha plommer til overs i hagen. Denne tapasen er veldig enkel å lage og du trenger kun tre ingredienser, dessuten er det gjort på ett blunk.
Perfekt freagstapas altså, da man etter en lang uke aller helst bare vil synke ned i sofaen, og ikke bruke så mye tid på kjøkkenet. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca. 8 tapas;

           125g pepperost              /     125g de queso de pimienta
    4 middels store plommer       /         4 ciruelas medianas
            8 runde kjeks                 /         8 tostas redondas
                  pepper                     /                pimienta

Begynn med å dele plommene dine i to og fjern steinene. Deretter huller du ut hver enkelt plommehalvdel med ett parisiennejern.
 Deretter trenger du en skarp kniv, skjær en liten del av den "runde " enden på plomme halvdelene dine, slik at de står stødig. Ta frem kjeksene dine og smør litt pepperost i midten av hver kjeks.Plasser så en plommehalvdel på hver kjeks, osten fungerer dom"lim".
Nå skal du igjen bruke parisiennejernet ditt, denne gangen med osten din. Lag kuler av pepperosten ved hjelp av parisiennejernet, og plasser en ostekule i hver plomme halvdel. Mal over enda mer svart pepper.
Pynt så tapasen med den avskjærte enden fra plommen, litt gressløk eller frisk koriander og vips så er fredagstapasen din klar. Jeg lagde noen søte gressløk sløyfer som jeg dekorerte med denne gangen. Denne tapasen annbefaler jeg deg å nyte med ett glass rødvin, rødvin og ost slår vel sjeldent feil.
Som sagt lettvint og godt, håper du fikk lyst til å prøve. Om det ikke skulle friste med plommetapas, men du har plommer i hagen finner du også oppskriften på plommesyltetøy, plommesyltetøy med rom og mandlerplommesaftplommechutney, en utrolig god plommekake eller enda en tapas med plommer nemlig denne, plommer med vri her på bloggen.
Det mangler altså ikke på forslag med hva du kan bruke plommer til. Om du prøver deg på noen av disse oppskriftene blir jeg veldig glad for tilbakemelding. Ha en riktig fin helg og titt gjerne innom bloggen snart igjen.
                                    Happy friday everyone!No hay comentarios:

Publicar un comentario