lunes, 6 de julio de 2015

Brytebrød med havsalt

Hei alle sammen håper dere nyter av litt varme, det har definitivt jeg gjort. Her i spania har det vært hetebølge de siste ukene med godt over 40 grader hver dag og dermed ble det ett lite opphold her på bloggen. Man orker rett og slett ikke stort i denne varmen.Men brød må man uansett ha og skal du ut på tur i sommer, eller på stranda eller om du skal grille er dette brytebrødet perfekt som tilbehør.
 Lett å lage er det også, det eneste du trenger er litt tid men det gjelder jo all gjærbakst. Orginaloppskriften fant jeg i det svenske bakebladet Hembakat ett blad jeg alltid kjøper når jeg har annledning.Denne gangen holdt jeg meg til oppskriften og ble belønnet med ett luftig og godt brytebrød, som forsvant farlig fort sammen med grillmaten. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser;

          25g gjær           /         25g de levadura
           3dl vann           /            3dl de aqua
            1ts salt            /           1cdta de sal
       2ss olivenolje      /         2 cdas de aceite
          8-9dl mel          /          8-9dl de harina
      ca 2ts havsalt       /    ca 2cdtas de sal gorda

Begynn med å løse opp gjæren din i vannet ditt som bør holde ca 37 grader. Ha deretter i saltet og olivenoljen din og rør til saltet ditt løser seg opp.
Sett så eltekroken din på maskinen din og ha i hvetemelet ditt litt etter litt til du får en fast,men seig deig. Se ann melmengden din,det er ikke sikkert du trenger alt melet eller det kan tenkes du trenger litt ekstra. Deigen dekkes så til og settes til heving i ca 45 minutter, til den får dobbelt størrelse.
Når deigen har hevet finner du frem en 25x35cm langpanne og kler den med bakepapir, ha deretter deigen over i langpannen og strekk den ut jevnt over hele langpannen. Deretter tar du en skarp kniv og skjærer ca 2cm brede striper i hele deigen. Skjær helt igjennom, når brytebrødet heves igjen "smelter" skjøtene sammen.
La så brytebrødet etterheve i 30 minutter , i mellomtiden varmer du opp ovnen din til 250 grader. Når brytebrødet er ferdig hevet , pensler du med vann før du strør over ett par teskjeer med havsalt av den grove typen. Deretter steker du brødet midt i ovnen i 12-18 minutter. Brødet begynner å få en gyllen farge når det er ferdig.
La brytebrødet avkjøles på rist, eller du kan fint nyte det varmt. Som sagt ett lyst og luftig brød som smakte nydelig. Håper du fikk lyst til å bake litt og at dere har litt sommervarme også.
                                Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario