lunes, 15 de junio de 2015

Brunost muffins

En ting som jeg tror samtlige nordmenn som bor i utlandt, inkludert meg selv, savner fra tid til annen er den berømte brunosten. Det er rett og slett ingen over og ingen ved siden av den, det er kanskje det norskeste av det norske. Jeg har selv alltid ett lager i kjøleskapet og blir nesten litt skjelven i knærne om det skulle gå tomt.
 Så da jeg kom over en oppskrift på brunost muffins på Tine.no her om dagen tok det ikke lang tid før jeg sto på kjøkkenet. Og jammen ble ikke brunost muffins riktig så godt, det gikk rett hjem hos alle her i huset. Kanskje noe du kan servere om du skulle få besøk fra det store utland i sommer. Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser til ca 16 normalstore muffins;

                   3 egg                     /               3 huevos
             0,5dl sukker                 /           0,5dl de azucar
                75g smør                   /        75g de mantequilla
        2dl skogsbær yoghurt      /     2dl yogur frutas del bosque
          1ts vaniljesukker            /     1cdta de azucar avanillado
           1ts bakepulver              /           1cdta de levadura
               175g mel                   /             175g de harina
            150g brunost               /  150g de queso de cabra marron

Sett ovnen din på 200 grader og finn frem ett muffinsbrett og muffinsformene dine. Begynn deretter med å vispe egg og sukker til en luftig eggedosis. Mens du pisker eggedosisen smelter du smøret ditt. Ha så i det smeltede smøret og skogsbæryoghurten mens du pisker videre.
Bland sammen vaniljesukker,bakepulver og melet ditt og sikt det deretter inn i røren litt etter litt. Til slutt finner du frem brunosten din og river den rett i røren.Det er en fordel om brunosten din er veldig kald når den rives for den "smelter" fort.
Vend så inn brunosten i røren ved hjelp av en slikkepott. Deretter fordeler du røren i muffinsformene, jeg fylte dem 3/4 dels fulle og det var akkurat passe. De hever ikke så mye under steking, men akkurat passe til at de når kanten på muffinsformen.
Brunostmuffinsen stekes deretter midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om de er ferdig stekte, kommer den tørr ut ,er muffinsen ferdig stekt. Ha så muffinsen over på rille slik at de avkjøles.
Det blir ett fint lysebrunt mønster i muffinsene når de er ferdig stekt, de smaker dessuten himmelsk. Falt i smak hos meg, og de demper kanskje ikke hjemlengselen som av og til melder seg, men de fungerer fint som plaster på såret;)
Om du fortsatt befinner deg og bor i hjemlandet så fungerer de fint til en kaffekopp også altså, eller som nistemat på stranda i sommer. Håper du fikk lyst til å bake litt.
                                  Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario