viernes, 12 de junio de 2015

Fredagstapasen; Artisjokker med serrano skinke

Fredag og tapas tid, i dag en som du kan lage i mikroovnen nå som sommeren er her og det ikke frister å stå inne å lage mat. Den smaker dessuten helt fortreffelig og er veldig enkel å lage. Artisjokker har jeg sett at det ikke er så vanskelig å få tak i hjemme i norge lenger, og er du ikke kjent med denne grønnsaken bør du definitivt bli det. Mild og god på smak og med bare positive effekter på kroppen. 
Altså bare å innhandle artisjokker og sette igang med tapasen, til 8 tapas trenger du følgende ingredienser;

         8 artisjokker              /          8 alcahofas
            1 sitron                   /            1 limon
  extra virgin olivenolje       /               aceite
                salt                     /               sal
              pepper                 /             pimienta
    80g serrano skinke       /     80g de jamon serrano

Begynn med å kutte av stilken og litt av festet der stilken sitter fast i artisjokken ,på artisjokkene dine, slik at du får en flat base på dem og at de kan stå stødig. Kutt deretter toppen av artisjokkene. Ta deretter av de ytterste stygge bladene.
Del sitronen din i 3 deler og smør inn hver enkelt artisjokk med sitron . Dette gjør du for å unngå missfarging på artisjokkene, de blir nemlig litt grå og kan se litt uappetittlige ut når du deler dem opp, men om du smører litt sitron på dem unngår du dette. Sett så artisjokkene med bunnen opp, der stilken satt, og slå til dem med en kjevle i bunnen slik at de åpner seg litt. Finn deretter frem en ildfast form og sett artisjokkene dine i den. 
Strø litt salt og pepper i hver artisjokk, så heller du olivenolje i hver artisjokk, bruk godt med olivenolje. Sett så hele formen i mikroovnen på 950 watt i ca 10 minutter. Mens artisjokkene dine stekes i mikroovnen skjærer du serrano skinken din i kjempesmå biter.
 Ha så litt olivenolje i en stekepanne og sprøstek serrano skinke bitene dine. Ha dem over på litt tørkepapir slik at litt av fettet suges opp. Når det har gått 10 minutter er artisjokkene dine ferdige,og du vil se at det har dannet seg litt væske i bunnen på den ildfaste formen.
Ta en og en artisjokk og riv igjen av de ytterste bladene , det blir stive i mikroovnen og er ikke gode å spise, før du setter hver enkelt artisjokk på ett serveringsbrett.
 Ha over litt av væsken fra den ildfaste formen samt de sprøstekte serrano skinke bitene, fordel dem jevnt mellom artisjokkene. Så enkelt kan det altså gjøres, men jeg lover at det smaker kjempegodt, vel verdt å prøve på en fredagskveld.
Vakre å se på er de også, de ser ut som blomster. Håper du fikk lyst til å bytte ut fredagstacoen med fredagstapas nå. Husk at du finner over 50 tapasoppskrifter her på bloggen.
                                    Ha en strålende helg!


No hay comentarios:

Publicar un comentario