viernes, 10 de julio de 2015

Fredagstapasen; Lune nektarin og mozarella kuler

Fredag og tapastid her på bloggen selvom undertegnede nesten ikke orker å løfte en finger i varmen. Det har vært over 30 grader i hele natt og rundt 42 i hele dag så hverken matlyst eller arbeidslyst er på topp. Men da passer det fint med en av de enkleste tapasene jeg vet om, men som allikevel er veldig god og frisk, nemlig nektarin og mozarellakuler.
Kun tre ingredienser men allikevel overraskende godt , og de er ferdige i en fei så her er det bare positive saker å si.Til ca 10 tapas trenger du følgende ingredienser;

          2 store nektariner            /                 2 nectarinas
     ca. 225 g mozarellakuler     /    ca.225g de bolitas de mozarella
            balsamicoeddik            /              vinagre de modena
                 trepinner                  /                      palitos

Begynn med å lage kuler av nektarinene dine, du trenger to kuler pr.tapas. Jeg brukte ett parisiennejern til dette. Deretter gjør du det samme med den ferske mozarellaosten din, om du ikke som meg kjøper ferdige kuler.
Så er det bare å tre dem på trepinnene dine , annen hver gang en nektarinkule og en mozarellakule og mere hokus pokus enn det er det ikke.
Varm så opp en stekepanne så den blir god og varm og la deretter spydene få brunes litt på hver side. Ett minutt eller to holder lenge, akkurat slik at mozarella osten begynner å smelte litt. Jeg bruker ikke olje i pannen, de setter seg ikke fast om du vender på dem raskt.
Så er de klare til å spises, før de serveres ringler du over litt balsamicoeddik og sim sala bim den nydligste tapasen er klar på bare noen minutter. Jeg lover at det smaker fortreffelig til tross for minimal arbeidsinnsats og få ingredienser.
Perfekt på varme dager, selvom det kanskje ikke blir like varmt der hjemme i nord som her hos meg. Håper du fikk lyst til å prøve , nyt helgen og ferien om du har det ,og titt gjerne innom her snart igjen.

                                   Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario