domingo, 22 de septiembre de 2013

Sitronkake med kardemomme

Månedens søtsak hos bloggen Søta saker har sitrus som tema,jeg elsker sitroner i bakverk så valget var lett,jeg måtte bake noe med sitron i. Valget falt på en klassisk sitron formkake, med en liten vri i form av valmuefrø og kardemomme.
 Den ble saftig og god med en syrlig undertone, nydelig smakte det. Om du vil prøve trenger du følgende;

                   6dl mel               /              6 dl de harina
               en klype salt           /            un pincho de sal
                 2dl sukker             /              2 dl de azucar
            2ts bakepulver         /    2cucharaditas levadura royal
                    2 egg                 /                2 huevos
                  3dl melk              /              3 dl de leche
           150g mykt smør        /     150g de mantequilla blanda
             2ss valmuefrø         / 2 cucharas de semillas de amapola
     2ss malt kardemomme /    2 cucharas de cardamomma
             1 stor sitron            /                1 limon grande

Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene dine i bakebollen. Vask sitronen din godt og finriv skallet,som du også har i bakebollen,før du presser all saften ut av sitronen. 
Ha så sitronsaften i bakebollen din også. Deretter har du i smøret ditt, det må være mykt og romstemperert. Pisk det hele godt sammen, ha så i melken ,deretter har du i ett og ett egg. Pisk til det hele er godt blandet, du skal nå få en ganske så tykk røre.
 Smør så en 21cm kakeform, eller en "rund" kakeform slik som jeg brukte, godt og ha røren i formen. Ovnen din settes på 180 grader og sett kaken inn midt i ovnen. Steketiden varierer noe fra ovn til ovn, men beregn mellom 35-45 minutters steketid. Bruk en kakenål for å kjenne etter om kaken er ferdig, den skal være tørr når kaken er ferdig.
 Avkjøl kaken på rist i en 5 minutters tid før du hvelver eller tar den ut av formen. Kaken kan fint spises som den er, eller du kan pynte med melis rørt ut med sitronsaft, som jeg gjorde, om du vil ha enda syrligere smak. Like god varm som kald, og med eller uten melistopping,valget er ditt. 
Passer ypperlig til tekoppen nå som høstværet setter inn. Håper du fikk lyst til å prøve. Følg meg gjerne på instagram,Bakemester Snipp heter jeg der også.Kaken kan fint fryses.
                                        Ha en fin dag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario