miércoles, 4 de abril de 2018

Spisskummen og ostebrød

Da var påsken ubønnhørlig over og det er tilbake til hverdagen ,jobb og skole for de fleste av oss ville jeg tro. Da kan det være en trøst å ha ett supergodt deilig spisskummen og ostebrød å spise seg mett på eller å putte i matboksen slik at arbeidsdagen blir litt lettere å komme seg igjennom. Uansett dette er ett nydelig og smakfult brød som jeg virkelig annbefaler deg å prøve.
Jeg har brukt speltmel denne gangen og det gir luftige brød som holder seg ferske lenge. Om du vil prøve deg på denne oppskriften trenger du følgende ingredienser til to smakfulle spisskummen og ostebrød:


                      3dl vann                   /                3dl aqua
                 2dl solsikkefrø               /      2dl semillas de girasol 
                     2dl linfrø                   /          2dl semillas de lino
                   2 dl hvetekli                /       2dl de salvado de trigo
                    1ss chiafrø                 /     1cda de semillas de chia
                 0,5dl olivenolje             /         0,5dl aceite de oliva
                      50g gjær                  /         50g levadura fresca
              600-800g spelt mel         /    600-800g harina de espelta
                    2,5dl melk                 /              2,5dl de leche 
                4ts spisskummen      /               4cdtas de comino
                      3ts salt                  /                 3cdtas de sal
           160g revet mozarella       /       160g de mozarella rallada

Ha 3 dl varmt vann , olivenolje ,chiafrø, solsikkefrø, linfrø, spisskummen, salt og hvetekli i en bakebolle og la det stå på kjøkkenbenken i 10-15 minutter slik at frøene blir litt myke og spisskummen smaken setter seg. 

Deretter setter du eltekroken på bakemaskinen din og har i gjæren din.Ha i revet mozarellaost,bruk 100g i deigen din og de resterende 60g til å ha på toppen av brødene.Pisk på lav hastighet og ha i spelt melet ditt litt etter litt vekselvis med melken din som bør holde romtemperatur.
Se ann på mengden speltmel du trenger,deigen din er klar når den slipper kanten på bakebollen.Deretter setter du deigen din til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. 
Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød.
Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann og strør over resten av mozarellaosten ,før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter.
Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige. Ta dem ut og la de avkjøles på rist.Disse brødene kan fint fryses om du ønsker det,de smaker like godt etter at de er tint opp igjen.
En favoritt sammen med dette brødet er ost og litt fikenmarmelade,det er ett lite herremåltid om du spør meg. Håper du fikk lyst til å bake brød nå og skulle ikke denne brødoppskriften falle i smak finner du mange flere brødoppskrifter her på bloggen.Takk for titten og så håper jeg du titter innom her snart igjen.

Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario