miércoles, 11 de abril de 2018

Myk Blåbærkake

I dag byr jeg på en kjempegod blåbærkake som er ordentlig myk og som smaker masse av blåbær. Prøvegruppen her i huset,det vil si mann og barn spiste opp over halve kaken på fem minutter,så det sier nok litt om hvor godt det smaker.Den er dessuten lett å bake så bare å løpe til kjøkkenet.
Det er jo strengt tatt ikke blåbær sesong ennå, men kanskje du har noen frosne i fryseren,ellers så er det jo ikke lenger vanskelig å få tak i blåbær året rundt i butikkene nå.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

       1dl blåbærkefir            /         1dl de kefir de arandanos
 3ss blåbær gelepulver      / 3cda de polvo gelatina de arandanos 
           50g smør            /                   50g de mantequilla
              3 egg               /                           3 huevos
          2dl sukker            /                        2dl de azucar
    1 ts vaniljesukker      /             1cdta de azucar avanillado
           3,5dl mel           /                        3,5dl de harina
        2ts bakepulver        /            2cdtas de levadura royale
          1 klype salt           /                    un pincho de sal
          100g blåbær       /                   100g de arandanos
           perlesukker           /                      azucar perla

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Ha deretter kefiren din i en kjele sammen med smøret ditt og la det hele smelte på svak varme.Ta så kjelen av kokeplaten og rør i de 3 spiseskjeene med gelepulver med blåbærsmak.
Mitt geleepulver var veldig blått,men det er for smakens skyld vi har det i ,så fargen spiller ingen rolle. Du trenger kun 3 spiseskjeer for geleepulver er sterke saker.Mens smørblandingen din avkjøles litt har du egg,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og pisker det hele til en tykk og god eggedosis.
Ha deretter i bakepulver og salt før du vekselvis har i smørblandingen din og melet litt etter litt.Pisk til du har en klumpfri røre.Røren din vil få ett lett blåskjær over seg om ditt geleepulver har samme farge som mitt.
Neste steg er å vaske blåbærene dine før du forsiktig vender dem inn i røren ved hjelp av en slikkepott.Det kan være fristende å ha i flere blåbær men ikke gjør det for av erfaring vet jeg at da faller kaken ifra hverandre når du skjærer den opp.
Til slutt har du røren over i den bakepapirkledte brødformen og strør over litt perlesukker før du steker den på 175 grader midt i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en bakenål til å kjenne etter når kaken er ferdig stekt, bakenålen skal komme tørr ut.
La kaken avkjøles i ca 5 minutter i formen før du flytter den over på rist. Kaken er som sagt veldig god og smaker nydlig av blåbær. Den kan fint nytes lunken også om du ikke har tid til å vente.Kaken kan fint fryses ned dersom det mot all formodning skulle bli noe igjen.
Du ser det ikke så godt på bildet men min kake fikk ett lite blåskjær over seg og det var veldig poppis hos barna i huset,farget mat slår alltid ann hvor rart det enn er. Men fargen til side denne smaker nydelig og er lettbakt så det er bare å løpe til kjøkkenet.
Om det er en oppskrift du gjerne vil se her inne på bloggen blir jeg veldig glad for forsalg ,sent gjerne en mail eller en melding her inne eller på instagram,navnet er det samme der. Håper jeg fikk vekt bakelysten hos deg nå og takk for titten.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario