miércoles, 18 de abril de 2018

Banankjeks

Det evig tilbakevennende problemet med brune bananer fikk en fin løsning her om dagen,de ble nemlig til supergode myke banankjeks som slo godt ann både hos liten og stor. Til og med mannen i huset hev nedpå 5 stykker så da kan jeg love at disse vil bli en hit om du baker dem.
De er kanskje ikke stort å se på men smaken den er nydelig og dette er den perfekte måten å unngå å kaste mat på,de brune bananene kommer til sin nytte.De er heller ikke vanskelig å bake men du må beregne litt tid da røren skal hvile 30 min i kjøleskap før kjeksen stekes.Om du vil prøve deg på banankjeks trenger du følgende ingredienser til ca.60 kjeks;

                250g sukker          /              250g de azucar
                 150g smør           /          150g de mantequilla
            1ts vaniljeekstakt      /     1cdta de extracto de vanilla
            250g most banan*    /             250g de platano *
                    2 egg                /                  2 huevos
            2,5ts bakepulver      /        2,5cdta de levadura royale
                1/2 ts kanel          /             1/2 cdta de canela
                 1/2 ts salt            /               1/2 cdta de sal
               ca 280g mel         /              ca.280g de harina

Begynn med å ha smør sukker og vaniljeekstrakt i bakebollen din og miks det til det blir hvitt og kremete.Husk å bruke romtemperert smør.
Ha deretter i de to eggene dine sammen med most banan i bakebollen og pisk det hele godt sammen igjen. *Det står 250 g med most banan i oppskriften ,det tilsvarer circa tre små modne bananer eller to store, om det blir litt mer eller mindre går det også greit.
Neste steg er å ha i bakepulver,salt og kanel mens du pisker videre på lav hastighet. Ha så i melet ditt litt etter litt og pisk godt mellom hver gang. Du ender opp med en kremete røre som du skal sette til å hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Mens røren din hviler legger du bakepapir på stekeplatene dine og varmer opp ovnen til 200 grader. Når røren har stått i 30 minutter i kjøleskapet tar du den ut og "drypper" 1 teskje store dotter med god avstand på stekeplaten din.Jeg fikk plass til 12 stk på hver stekeplate.Prøvestek gjerne en eller to kjeks før du steker ett helt brett slik at du ser hvor mye de siger ut og hvor store de blir.
Så er det bare å steke dem midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. De er lyse på toppen når de er ferdige men de blir lysebrune rundt kantene og under. Husk at dette er myk kjeks så ikke forvent at de skal stivne i ovnen .
La de avkjøles litt på stekebrettet når de kommer ut av ovnen før du flytter dem over på rist. Det første brettet jeg stekte var borte før jeg rakk å legge dem over på risten så de kan fint spises varme.😉De kan de jeg bor sammen med stå inne for.
Som sagt veldig gode og ikke noe sløseri med brune bananer, det er kaskje det beste,det kastes utrolig mye brukbar mat i verden og det er definiftivt noe jeg ikke liker ,så disse herlighetene blir ett lite bidrag i riktig retning.Håper du kikker innom her snart igjen, takk for titten!
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario