lunes, 13 de noviembre de 2017

Bringebærkake

I dag byr jeg på en nydelig formkake her på bloggen,den smaker så godt og den lages på kort tid og med ingredienser som du som oftest har hjemme,stort bedre enn det blir det egentlig ikke.Dufter og smaker helt nydelig og passer perfekt til en kaffekopp eller en tekopp nå som kveldene kommer fort og det begynner å bli kaldt ute.

Jeg lagde min i en brødform med den kan også lages i en liten langpanne om du ønsker det. Om du vil bake denne nydelige formkaken trenger du følgende ingredienser;

              150g smør              /        150g de mantequilla
             150g sukker            /            150g de azucar
         1ts vaniljeekstrakt       /    1cdta de extracto de vanilla
                  3 egg                  /                3 huevos
               250g mel               /            250g de harina
          1ts bakepulver            /     1cdta de levadura royale
            100g kokos               /            100g de coco
              4ss melk                 /           4cdas de leche
    8ss bringebærsyltetøy     /  8cdas mermelada de frambuesa

Til glasuren trenger du følgende ingredienser;

              80g melis                 /          80g de azucar glace
    2ss bringebærsyltetøy       / 2cdas mermelada de frambuesa
              2ss vann                  /              2cdas de aqua
                kokos                     /                    coco

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og kle brødformen din med bakepapir. Ha deretter smør,sukker og vaniljeekstrakt i bakebollen din og pisk det hvitt.
Deretter pisker du inn eggene dine, ha i ett egg om gangen og pisk godt imellom hvert egg slik at de blir godt blandet inn i smørblandingen din.
Ha deretter i melet og melken din før du til slutt pisker på lav hastighet og har i kokosen. Om røren din blir veldig tørr kan du fint ha i litt mere melk,røren skal være kremete i konsistensen når den er ferdig.
Ha deretter halvparten av røren din i bunnen på brødformen din.Legg så bringebærsyltetøyet ditt i midten på toppen av røren din,fordel det jevnt utover,før du har over resten av kakerøren din. Det er en fordel å bruke litt tykt bringebærsyltetøy da holder det seg letter inne i kaken når den blir stekt.
Stek deretter kaken din midt i ovnen på 180 grader i 40-50 minutter, bruk en kakenål til å kjenne etter når kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.Ha kaken over på rist og la den avkjøles.
I mellomtiden lager du glasuren.Ha alle ingrediensene, untatt kokosen, i en skål og rør det hele kraftig sammen med en gaffel. Ønsker du sterkere rosa glasur så bruker du litt mere bringebærsyltetøy. Juster med vannmengden din slik at glasuren ikke blir for flytende. Ha glasuren jevnt over kaken og strø litt kokos over. Kaken er klar til servering når glasuren har stivnet.

Som du ser av bildet på kaken min så glemte jeg helt å ha kokos på toppen, men kaken smaker uansett av kokos og er fantastisk god,så det spiller ingen rolle for smaken kun for det estetiske. Håper du fikk lyst til å bake nå og titt gjerne innom meg på instagram, jeg heter Bakemester Snipp der også. 
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario