miércoles, 6 de septiembre de 2017

Gulrot og cottage cheese brød

Som lovet er får dere nok en brødoppskrift her på bloggen i dag.Dette supergode gulrot og cottage cheese brødet er perfekt i matpakka,på frokostbordet,til lunsj etc. og det egner seg dessuten fint til å fryses.Dette er ett sunt og saftig brød som faller i smak både hos liten og stor,så det er bare å sette igang å bake sporenstreks.
Smaker nydelig og holder seg ferskt i ett par dager på kjøkkenbenken eller i fryseren i opp til flere uker. Om du vil prøve deg på 2 små gulrot og cottage cheese brød trenger du følgende ingredienser;

                   3dl vann                        /               3l de aqua
              0,5dl olivenolje                   /     0,5dl de aceite de oliva
         200g cottage cheese              /     200g de cottage cheese
              2dl revet gulrot                    /   2dl de zanahoria raspado
                2ss honning                     /              2cda de miel
                    2ts salt                         /             2cdtas de sal
                   50g gjær                       /            50g de levadura
                 2ss chiafrø                      /        2cda de semillas chia
              4ss havregryn                   /      4cda de copos de avena
          500g grovbakstmel                /       500g de harina integral
             ca.5dl hvetemel                  /            ca.5dl de harina

Bland vann,honning og olje slik at det har en temperatur på ca 40 grader. Ha i chiafrøene og havregryn samt salt og rør om. La blandingen stå på benken å svelle i en 10 minutters tid eller til temperaturen på væsken er på 37 grader.
I mellomtiden vasker og skreller du gulrøttene dine og river dem fint på ett rivjern. Jeg trengte 3 gulrøtter for å få 2dl revet gulrot.Smuldre så gjæren i bakebollen din og sett deretter på eltekroken. Ha i grovbakst melet og elt det godt inn,ha deretter i de revne gulrøttene,mens du fortsetter å elte.
Når all grovbakstmelet er eltet inn er det klart for cottage cheesen din,ha den i bakebollen og elt den godt inn. Pass på at den også holder romtemperatrur slik at du ikke avbryter gjæringsprosessen.Deretter har du i hvetemel til deigen din er fast og fin og slipper kanten på bakebollen din,det er ikke sikkert du trenger fullt 5 dl hvetemel,se det ann på deigen.
Deretter dekker du bakebollen din til med plast og lar den heve i 30 minutter. Når deigen er ferdig hevet deler du den i to like store deler og former dem til to brød som du legger på en bakepapirkledt stekeplate. Legg ett kjøkkenhånkle over og la de etterheve i en time.
Når de er ferdig hevet,pensler du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden,slik at de ikke blir brent på undersiden,bank på brødet,hører du en hul lyd betyr det at brødet er ferdig stekt.
Ha brødet over på rist og la det avkjøles,som sagt så er dette ett utrolig godt og saftig brød som egner seg ypperlig til å fryse ned,jeg pleier å dele det opp i skiver før jeg fryser det ned,slik at det er lettere å ta opp akkurat de skivene jeg trenger til matpakkene her i huset.
Håper du fikk lyst på hjemmebakt brød nå,jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet om du prøver deg på å bake dette gulrot og cottage cheese brødet. Titt også innom her på bloggen snart igjen for flere gode brødoppskrifter,er det noe man spiser hver dag er det jo nettopp brød,så gode brødoppskrifter kan man aldri få nok av.Takk for titten og håper vi ses snart igjen her.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario