miércoles, 18 de noviembre de 2015

Nutella fletter

Tid for litt gjærbakst her inne på bloggen i dag, det er vel lite annet som smaker så godt som nybakt gjærbakst og disse nutellaflettene er intet unntak.Himmelsk gode spør du meg. Disse er dessuten fine å fryse og de smaker like godt dagen etter.Dessuten er det lite som kan gå feil med kombinasjonen av nutella og gjærbakst, de gir full uttelling på smaksløkene kan jeg love deg. 
Orginaloppskriften fant jeg på det svenske bladet Hembakat sin web side, jeg modifiserte den litt underveis,der finner du forøvrig en masse gode saker. Om du vil bake to store nutellafletter trenger du følgende ingredienser;

           50g gjær          /            50g de levadura
         150g smør         /       150g de mantequilla
           5dl melk          /              5dl de leche
         1dl sukker         /             1dl de azucar
          0,5ts salt          /            0,5cdta de sal
      ca 13-15 dl mel    /         ca 13-15 dl de harina
      ca 350g nutella    /           ca350g de nutella
              1egg            /                 1 huevo
         perlesukker       /              azucar perla

Begynn med å smelte smøret ditt og bland det med melken din, væsken skal være ca 37 grader ,om det er nødvendig varm den opp litt til . Deretter smuldrer du gjæren din i en bakebolle og løser den opp i væskeblandingen. Ha så i sukker,salt og litt av melet, og start med å elte.
 Ha i melet ditt litt etter litt og se ann melmengden din, det kan være at du trenger mer eller mindre enn det som står i oppskriften. Deigen din er klar når den er fast og begynner å slippe kanten på bakebollen under elting. Dekk så deigen din til med ett kjøkkenhåndkle og sett den til heving på ett lunt sted.
La den heve til ca dobbelt størrelse det tilsvarer ca 45 minutter. Ha så deigen din over på ett melet bakebord, og del den i 6 like store deler. Jeg pleier å bruke kjøkkenvekten til dette slik at alle delene blir like store. Deretter kjevler du alle delene ut til avlange lengder på ca. 45x7cm Så er det tid for å smøre nutellaen ut i midten av hver lengde.
Bruk riklig med nutella , deretter ruller du lengdene sammen slik at nutellaen blir liggende i midten av hver lengde. Deretter tar du tre og tre lengder og fletter dem sammen, brett hver ende inn under selve fletten og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett.
Dekk dem nå til igjen med ett kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca 30 minutter.Sett ovnen din på 200 grader, Når flettene er ferdighevet pensler du dem med egg og strør over perlesukker før du steker dem i nedre del av ovnen i ca 20-25 minutter, følg med på slutten av steketiden slik at de ikke blir brent på undersiden. La så nutella flettene avkjøles på rist.
Som sagt helt himmelsk smaker disse og kanskje aller best med en gang de kommer ut av ovnen sammen med ett iskaldt glass med melk. Eller går de fint å fryse,enten hele eller i biter om du foretrekker det, da de blir ganske store disse flettene.
Håper du fikk lyst til å bake litt, og at du kikker innom her på Bakemester Snipp snart igjen, jeg blir veldig glad for alle dere som titter innom meg. Nå begynner straks julebaksten her inne på bloggen også, og i år blir det mye spennede til jul.
                                 Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario