domingo, 29 de septiembre de 2013

Løvtynne kaffekjeks

Her kommer nok en variant av de løvtynne kjeksene mine, denne gangen med sjokolade og kaffesmak. Fra før finner du på bloggen Løvtynne sjokoladekjeks og Løvtynne appelsin og kanel kjeks og flere varianter vil det bli av disse. Smakte nydelig, må selv jeg inrømme, som ikke liker kaffe.
 Barna var dog ikke så begeistret ,så disse er kanskje for voksenkjeks å beregne. Men så skal det være sagt at mine barn er ganske kresne i kjeksveien. Vel uansett, om du vil prøve trenger du følgende;


                    220g mel            /                 220g de harina
                   150g smør          /             150g de mantequilla
                  en klype salt         /                 un pincho de sal
                    2ss kakao          /              2 cucharas de cacao
               1ts vaniljesukker     /   1 cucharadita de azucar vanillado
                 2ts bakepulver      /   2 cucharaditas de levadura royale
                        1 egg              /                        1 huevo
                   200g sukker       /                  200g de azucar
                 3ss sterk kaffe     /               3 cucharas de cafe

Begynn med å ha sukker og smør i en food processor. Smøret ditt bør være kjøleskapskaldt. Kjør det på høy hastighet til det hele er godt blandet. Det tar ett minutt eller to.
  Pisk så egget ditt før du har det oppi sukker og smørblandingen og lar det blandes videre. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem inn i deigen litt etter litt. Det blir en veldig klissete og bløt deig.Ha i kaffen til slutt .
Når alle ingrediensene er godt blandet skraper du deigen over på litt plastfolie. Dette er en klissete jobb, men jeg lover deg att resultatet er verdt sølet.
 Rull den sammen til en rull ,og pakk den godt inn i plastfolie, før du legger den i fryseren i minst 30 minutter. Imens forvarmer du ovnen din til 200 grader.
Ta så deigpølsen ut av fryseren og bruk en veldig skarp kniv til å skjære løvtynne skiver av pølsa. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek så kjeksene midt i ovnen i 7-9 minutter. De kan ligge tett i tett på bakeplaten da de ikke hever eller deformerer seg under steking. I mellomtiden legger du resten av deigpølsa tilbake i fryseren ,kjeksene må være kalde i det de går i ovnen for at de skal bli skikkelig sprøe ,så skjær opp i puljer.
La de så avkjøles på stekeplaten ett par minutter før du flytter dem over på rist. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så derfor er det viktig å la dem ligge en liten stund på bakeplaten før de flyttes på. Om du får problemer med å skjære opp deigpølsa, kan det være lurt å holde kniven du bruker under litt rennede varmt vann slik at eggen er varm, da går det lettere å skjære jevnt. Det blir ca 70 kjeks utav denne oppskriften,altså mengder med gode kaffekjeks.
 Kjeksene holder seg sprø, og i opp til 3 uker i en tett kakeboks. Eller om du ikke trenger så mange kjeks om gangen kan deigen ligge i fryseren slik at du kan ta ut og steke når det trengs. Bare vær obs på at den må ligge en stund på kjøkkenbenken før du kan skjære i den ,om den er helt frossen, veldig lettvint om du skulle få uanmeldte søndagsgjester. Min søndag kan du følge på Instagram,der heter jeg også Bakemester Snipp.
                             Ha en fin søndag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario