domingo, 5 de mayo de 2013

Tivolikjeks

Solen skinner ikke hver dag her i Spania og det kan faktisk bli ganske kaldt her hvor vi bor, legger du til litt regn og vind betyr det innedag. Som oftest når jeg spør de små om hva de har lyst til å gjøre er det baking som blir etterspurt,mulig de er litt miljøskadet. Kjeks var ønsket forrige gang vi bakte og det ble noen veldig gode tivolikjeks utav en regnfull ettermiddag.
 Om du har småtroll i hus og vil prøve trenger du følgende; 

        75g smør            /              75g de mantequilla
  100g brunt sukker   /          100g de azucar moreno
           1 egg               /                          1 huevo
     1ts vaniljefrø         /     1 cucharadita de vainilla en polvo
        190g mel           /                     190g de harina
   1ts bakepulver       /     1 cucharadita de levadura royale 
        non-stop            /                          lacasitos
       kakepynt            /             perlitas de decoracion

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader,deretter kler du en liten langpanne (ca.30X20cm)med bakepapir. Jeg pleier å måle opp alle ingrediensens på forhånd slik at barna heller oppi kjøkkenmaskinen, veldig nøye selvfølgelig at de får helle annen hver gang. Begynn med å piske smør og sukker hvitt, deretter har du i egget og lar det blande seg godt inn.
 Bland alle de tørre ingrediensene sammen før du sikter dem inn i deigen. Bruk så en slikkepott til å samle deigen godt ,blir deigen litt for tørr kan du ha i en spiseskje eller to med vann.
Jeg bør kanskje advare mot at denne deigen smaker veldig godt og det er stor fare for mengder med små hender som stjeler smaksprøver. Nå kan du i prinsippet røre inn hva som helst i kjeksdeigen din, rosiner,non-stop,sjokoladebiter,maltesers osv. Vi rørte inn små fargerike sjokoladekuler ,som jeg vanligvis bruker som kakepynt, denne gangen.Igjen må smaksprøver beregnes som du sikkert ser av bildet.
Ha så deigen i den lille langpannen og trykk den flat med hendene,trykk den godt ut i hjørnene. Vi pyntet med non-stop denne gangen. Stek så den kjempestore kjeksen midt i ovnen på 180 grader i ca.20 -25 minutter, den er ferdig når den blir lett gyllen brun.
La så kjempekjeksen avkjøles 5 -10 minutter i formen før du har den over på en rett flate og enten skjærer eller trykker ut kjeks i passe størrelse. Vi brukte en firkantet kjeksform denne gangen og fikk tilsammen 20 kjeks. hvor mange du får kommer ann på størrelsen du kutter kjempekjeksen opp i.
Så er det bare å varme sjokolade melk til småtrolla,koke te eller kaffe til deg selv og nyte kjeksene. Smaker deilig,litt amerikansk cookie svung over dem. Vær obs på at det kan bli svært få igjen til å legge i kakeboksen.
Ps. Disse kan fint bakes uten småtroll tilstede også, mulig det går litt raskere da og at deigen blir litt større uten alle smaksprøvene.
                                 Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario