miércoles, 15 de mayo de 2013

Bursdagskake

Husker dere de fargede sukkerbitene jeg lagde ,du kan lese om dem her ,de ble brukt til å dekorere bursdagkaken til min svigerfar med. Det var dessuten morsdag her i Spania den dagen vi feiret bursdagen så da ble det litt bursdagskake og litt morsdagskake.
Denne kaken ble jeg veldig fornøyd med,synes den harmonerte veldig bra, og selvom jeg skal innrømme at jeg var skeptisk til en helt gul kake,må jeg bare si at gult er kult! Effektfullt og definitivt verdt slitet med å lage alle sukkerbit stjernene,dette skal prøves igjen. Om du vil prøve trenger du en sjokoladekake, jeg brukte denne oppskriften som originalt kommer fra bloggen Bakverk och Fikastunder. Du kan også finne oppskriften her på bloggen, denne kakebunnen har blitt en favoritt og den slår aldri feil.
Jeg baker den dessuten i en 20cm form og dermed blir den veldig høy og fin og den kan lett deles i tre. Til fyllet i kaken denne gangen brukte jeg følgende;
 
               1boks ananas                /         1 lata de piña
             ferske bringebær             /      frambuesas frescas
        melkesjokoladeknapper       /      perlitas de chocolate
                      krokan                    /               crocanti
 
Del kaken i tre og begynn med å bruke ananas saften til å dynke kakebunnene med. Ha deretter på oppdelt ananas og friske bringebær.
Smør så på ett lag med sjokoladefluff og strø på med sjokoladeknapper og krokan . Pass på å ikke smøre kremen for langt ut mot kanten på kaken , for da renner den bare ut når du legger på de neste lagene med kake.
Så er det tid for å smøre opp hele kaken med smørkrem, jeg brukte vaniljesmørkrem denne gangen. Den jeg brukte finner du oppskriften på her på bloggen. Denne oppskriften holder til å smøre opp en kake med,selvom den blir ganske høy.
Så må du finne frem kjevla di og kjevle ut sukkerpastaen din , jeg brukte ferdigkjøpt og ferdigfarget sukkerpasta denne gangen, og det gjør jobben litt lettere. Får å få rette kanter på kaken må du løfte og strekke litt på sukkerpastaen mens du presser den mot kaken med en hand. Kutt av litt nedenfor der kaken slutter,da sukkerpastaen kryper oppover
 Når kaken var ferdig trekt med sukkerpasta ,var det tid for å finne frem alle de fargede sukkerbit stjernene og begynne å feste dem til kaken. Jeg valgte å begynne med den lyseste fargen nederst på kaken, og festet den nederste raden med sukkerbit stjernene først
Jeg brukte vanlig melis som "lim" til å feste stjernene med,det holdt med bare en liten dæsj  melis på baksiden av hver stjerne og det synes ikke når det tørker.Siden stjernene er lagd av sukker glitrer det fint i dem også,kjempestilig var flere av kommentarene.

 Jeg måtte jo ha litt dekorasjoner på toppen av kaken også, og valget falt på blomster i sukkerpasta, i de samme fargetonene, med sukkerperler i gull.
Det ble to store blomster og en del små,og med det synes jeg det holdt med dekorasjon på toppen av kaken. Den hadde jo veldig mange stjerner rundt ,så dermed valgte jeg å holde det enkelt på toppen.
Som sagt kjempefornøyd med designen denne gangen, dessuten gikk det smertefritt å pynte denne kaken ,og det er ikke hver dag det skjer.
Dessuten smakte smakskombinasjonene inni kaken fortreffelig sammen. Den friske ananasen og bringebærene sammen med den søte melkesjokoladen og den sprøe krokanen, smaker nydelig, og jeg var ikke den eneste som syntes det.
Håper du ble inspirert til å prøve,selvom det er litt jobb med de fargede sukkerbitene kan disse lages god tid i forveien,slik at selve pyntingen går raskere. Dessuten er det ett hav av muligheter med disse fargede sukkerbitene, man kan jo bruke alle former og farger.
Minner på at du finner meg på Instagram også nå, der heter jeg også Bakemester Snipp.  Der oppdaterer jeg daglig med litt av hvert fra livet her i Spania, og selvfølgelig med kakebaking og matlaging. Håper du vil følge meg der også.
                                         Ha en fin dag videre!
 
 

2 comentarios:

 1. Vilken supervacker tårta! Jag älskar färgerna!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Takk for det,var veldig i tvil om jeg skulle våge meg på en gul kake fær jeg startet,men er kjempefornøyd i ettertid
   Takk for at du kikket innom bloggen

   Eliminar